Selectiedag Bijzondere Eredivisie; G-team van VVV

Foto: © VVV-Venlo.

Met een perfecte temperatuur kwamen 27 g-voetballers hun voetbal skills laten zien in het Covebo Stadion – De Koel – op 7 juli 2019.

Na inschrijving bij de teammanager en trainer die tevens fungeerde als de scouts van de dag werden de deelnemers met allemaal wat lichte spanning met hun familie en andere fans ontvangen door onze mascotte Koelie. Het enthousiasme was te merken aan het feit dat alle deelnemers voor de inlooptijd aanwezig waren

Bij binnenkomst in het in het Lindeboom voetbalcafe konden de g-voetballers meteen een kijkje gaan nemen in het stadion, waarop we vervolgens aftrapte met een welkomstwoord. De vele ‘fans’ van de deelnemers stonden onderaan op de tribune te wachten toen de voetballers via DE TRAP met het echte opkomst lied van VVV-Venlo door de tunnel op het veld ontvangen werden door de vrijwilligers die met de vlaggen stonden te zwaaien.

Na een groepsfoto en de gezamenlijke warming-up werden de deelnemers verdeeld in drie groepen. In deze groepen gingen ze langs 3 onderdelen in de ochtend en in de middag werden de skills van de andere 3 onderdelen getest. Er werd aan de hand van een snelheidsmeter gekeken hoe hard de bal geschopt kon worden, via smartgoals werd het reactievermogen getest en er was een gatengoal voor het mikken. Natuurlijk werden ook de technische vaardigheden getest en de partijvorm ontbrak niet.

Alles onder het toeziend oog van de scouts en de filmploeg van Skyhigh welke een aantal uitzendingen (NPO) maakt over de Bijzondere Eredivisie. Landelijk doen er 10 Eredivisie clubs mee. Tijdens de reguliere competitie zullen er 4 wedstrijddagen zijn waarom de selectie van VVV-Venlo zal meedoen. Natuurlijk blijven de deelnemers ook bij hun eigen club actief en is dit echt een extraatje.

De deelnemers hebben heel hard hun best gedaan en in de loop van deze week zullen ze horen of ze bij de 12 geselecteerde deelnemers horen.

Deze twaalf deelnemers zullen op 21 augustus tijdens een heuse teampresentatie gepresenteerd worden. Mede doordat onze shirtsponsoren en stadionnaamgever bijdragen aan dit project kunnen we ze de beleving geven van een echte ‘Eredivisie’. Daarnaast wordt het project landelijk ondersteund door de Vriendenloterij.

Bron: http://www.vvv-venlo.nl/