Robert Maaskant definitief nieuwe trainer VVV

Foto: VVV-Venlo.

Robert Maaskant is de nieuwe hoofdtrainer van VVV-Venlo en daarmee de opvolger van Maurice Steijn. Raymond Libregts werd als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf en volgt daarmee Jay Driessen op. Beide trainers tekenden een contract dat hen voor twee seizoenen aan VVV verbindt.

Maaskant ( 50 ) was na zijn actieve voetbalcarrière, waarin hij onder meer uitkwam voor FC Emmen, FC Zwolle en Excelsior, bij tal van clubs werkzaam als hoofdtrainer, onder meer bij RBC, Go Ahead Eagles, MVV en NAC. Met Wisla Krakóv won hij in 2011 de Poolse titel toen Stan Valckx daar actief was als technisch directeur. Het afgelopen seizoen was Maaskant werkzaam als technisch directeur bij Almere City. “Het contact met Stan is altijd blijven bestaan, ook in de jaren ná Polen. We hebben altijd een prima werkrelatie gehad. De afgelopen jaren belden we regelmatig met elkaar, ook om informatie over spelers uit te wisselen.”

Robert Maaskant
Maaskant gaf eerder aan te stoppen als hoofdtrainer en werkte afgelopen jaar dus als technisch directeur. “Ik sluit ook zeker niet uit dat ik in de toekomst ooit weer in die rol wil functioneren, maar ik heb gemerkt dat ik de meest lol heb in het werk als trainer. Dan moet je niet halsstarrig vasthouden aan een eerdere beslissing. Bovendien is de drive om op het veld te presteren helemaal terug. En het is ook leuk om weer met Raymond Libregts samen te werken.”

Raymond Libregts
Libregts ( 54 ) kijkt enorm uit naar zijn verblijf als assistent-trainer in Venlo. “Als speler tekende ik bij VVV in 1985 mijn eerste echte profcontract. Het waren drie prachtige jaren, waarin we onder meer twee keer als vijfde eindigden in de Eredivisie. We hadden een heel bijzondere spelersgroep destijds, met onder meer Frank Berghuis, Bert Verhagen, Peter Corbijn en natuurlijk ook Stan Valckx. Een geweldige mix met veel spelers die dezelfde interesses hadden en keihard wilden werken voor elkaar en voor een goed resultaat.”

Later was Libregts, zoon van voormalig bondscoach Thijs Libregts, jarenlang actief in de trainerswereld, onder meer als assistent van Robert Maaskant bij RBC, Go Ahead Eagles en Dynamo Minsk. De afgelopen jaren was Libregts actief als scout voor Everton.

Stan Valckx
Manager Voetbal Stan Valckx is zeer te spreken over de komst van Maaskant en Libregts. “Met Robert als trainer hebben we in Krakóv de Poolse titel gepakt, een prachtig resultaat. Hij brengt een schat aan ervaring mee en mag samen met Raymond en de overige mensen van onze technische staf aan een eenheid gaan werken met onze nieuwe selectie. Met Raymond heb ik drie seizoenen samen gespeeld bij VVV, dus je mag wel zeggen dat we een verleden met elkaar delen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Robert en Raymond uitstekende trainers binnen hebben gehaald.”

Woensdagavond om 18.00 uur is de eerste training van VVV-Venlo. Robert Maaskant en Raymond Libregts zijn dan al direct van de partij.

Bron: http://www.vvv-venlo.nl/

0