Ook Jay Driessen vertrekt naar Al-Wahda

Foto: VVV-Venlo.

In het kielzog van Maurice Steijn heeft ook assistent-trainer Jay Driessen een akkoord bereikt met Al-Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten. Dat betekent dat ook Jay, die in augustus zijn 50e verjaardag viert, VVV gaat verlaten.

Jay was zo ongeveer zijn hele carrière actief voor VVV. In 1988 sloot hij aan bij de selectie van VVV, waarvoor hij vervolgens zeven jaar op het middenveld speelde. Velen zagen hem als misschien wel het grootste talent dat Venlo ooit voortbracht. In 1991 scoorde hij de beslissende treffer tegen NAC, waardoor VVV promoveerde.

Na zeven seizoenen in De Koel speelde hij nog vijf seizoenen voor TOP Oss waarna hij zijn actieve carrière beëindigde en aan de slag ging als trainer.

Als zodanig was hij vrijwel meteen betrokken bij de jeugdafdeling van VVV. Daarnaast trainde hij een aantal amateurclubs. Met de komst van Maurice Steijn in 2014 schoof Jay door naar de rol van assistent-trainer. Bij diverse wedstrijden nam hij de honneurs waar in de rol van hoofdtrainer als Maurice ontbrak.

Algemeen directeur Marco Bogers ziet Jay met pijn in het hart vertrekken. “Hij is al zo enorm lang aan de club verbonden dat ik me bijna niet kan voorstellen hoe het zal zijn zónder Jay. Hij kent de club van binnen en van buiten en fungeert daardoor ook als cultuurbewaker. Doodzonde dat hij deze keus maakt, maar ook alle begrip. Deze kans mogen we hem niet ontnemen.”

Ook de manager voetbal van VVV, Stan Valckx, is vol lof over Jay. “Op voetbaltechnisch gebied maak je hem niks wijs. Hij heeft ontzettend veel voor VVV betekend, mede ook omdat hij al zo lang bij de club actief was en iedereen kende. Ik had af en toe het gevoel dat zijn rol binnen de technische staf wel eens onderschat werd, maar Jay was enorm deskundig en had mede daarom een meerwaarde binnen de technische staf. Jammer dat hij ervoor kiest om te vertrekken, maar uiteraard snap ik zijn keus volledig.”

Jay Driessen zal binnenkort samen met Maurice Steijn afscheid nemen van het Venlose publiek.

Bron: http://www.vvv-venlo.nl/

0