Henk Vossen goed voorbereid naar de Vechtdal Rally

Foto: ©Erik van ‘t Land.

Komende zaterdag wordt rond de Overijsselse stad Hardenberg de 15e Vechtdal Rally verreden. Het compacte eendaagse evenement is de vierde ronde van het Nederlands Rallykampioenschap, waarvoor de Limburgse routinier Henk Vossen zich heeft ingeschreven. Gezien de tussenstand in het kampioenschap belooft de Vechtdal Rally een spannende aangelegenheid te worden.

Het stof van de ELE Rally is nog maar net  neergedwarreld of de volgende ronde van het (nationaal) Nederlands Rallykampioenschap staat alweer op het punt van beginnen. Komende zaterdag rond half een binden vijftig rallyequipes de strijd met elkaar aan en dat belooft een enerverende aangelegenheid te worden. Met slechts 8 klassementsproeven, met een totale lengte van 126 km, kun je je als coureur geen foutje veroorloven want daarna ontbreekt je simpelweg de tijd om eventueel opgelopen tijdverlies in het resterende gedeelte nog goed te maken. Henk Vossen is zich daarvan goed bewust en de Tegelse rallycrack zal dan ook optimaal voorbereid met zijn Ford Fiesta R5 aan de start verschijnen. Het Helichem Rallyteam is deze woensdag zelfs naar het vliegveld van Weeze afgereisd, alwaar een mooi parcours ligt waarop de rallybolides tot in den treure getest kunnen worden. “Met medewerking van specialist en oud kampioen Jasper van den Heuvel werken we een programma af met verschillende afstellingen van het onderstel, zoals de veren, de schokdemperkarakteristieken enzovoort. In de autosport is het een constant proces waarmee je je auto gedurende het seizoen alsmaar verder perfectioneert. Het komt ons nu niet slecht uit dat het hier op Weeze vandaag regent want dat doet het zaterdag in de rally waarschijnlijk ook ,” licht Henk Vossen op de testdag toe .
Een blik op het startveld leert dat de Limburger een gerede kans maakt op een podiumplaats. “Hans Weijs Junior, die ook in een R5-bolide (Volkswagen Polo R5, red.) gaat rijden, zal ons wel iets te snel af zijn. Maar die doet niet mee aan het NK. Onze voornaamste concurrent is Lambert Parren met zijn Mitsubishi Evo X en die moeten we goed in de gaten houden. In de voorgaande rally’s had hij de overhand, al was het verschil tussen ons niet erg groot. Het wordt dus de hoogste tijd die rollen eens om te draaien. Te beginnen dit weekend in Hardenberg.”

De Prima-Acon Vechtdal Rally start zaterdag 15 juni om 12.33 uur op het terrein van Prima Equipment in Hardenberg. Aansluitend wordt een ronde van drie verschillende klassementsproeven gereden waarna een eerste service volgt. Dan worden wederom die drie proeven afgewerkt en na weer een service worden de laatste twee KP’s nogmaals gereden. Om 18.20 uur wordt na 126 km op snelheid de finish verwacht. Samen met het verkennen van de proeven in de ochtenduren is de Vechtdal Rally dus een mooi, compact evenement.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen