Denice Jacobs vijfde op Nederlands Kampioenschap meerkamp

Foto: Denice Jacobs.

Scopias atlete Denice Jacobs uit Velden is dit weekend knap vijfde geworden op het NK meerkamp voor A junioren. De 17-jarige Denice bereikte deze plek met een persoonlijk en clubrecord op het puntentotaal van de meerkamp en op het onderdeel 100 meter horden. Daarnaast behaalde ze ook nog persoonlijke records op kogelstoten, verspringen en speerwerpen.

Zaterdag
De meerkamp begon zaterdag 1 juni met de 100 meter horden, waar Denice het clubrecord op 15,58 seconden zette. Het tweede onderdeel was hoogspringen (1,42 meter) en daarna volgde kogelstoten. Hierbij bracht ze haar persoonlijk record op 10,56 meter. Het laatste onderdeel van de zaterdag was de 200 meter, waar Denice 27,22 seconde op de klok zette.

Zondag
Op zondag werd de meerkamp vervolgd met verspringen. Hierbij haalde Denice een afstand van 4,99 meter, wederom een persoonlijk record. Ook op speerwerpen was dat het geval, nu met 27,29 meter. Het laatste onderdeel van dit NK meerkamp was de 800 meter, waar Denice 2:38,14 over deed.
Al deze onderdelen samen brachten Denice op een totaal aantal punten van 4137, een persoonlijk en clubrecord; een mooie vijfde plaats op dit NK meerkamp. Een hele knappe prestatie van de jonge Veldense, ondanks de hitte van dit weekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen