2-4 overwinning tijdens laatste uitduel

Foto: © VVV-Venlo.

Geen grote verrassingen in de basisopstelling van VVV. Of het moet de offensieve basisopstelling zijn waarmee de Venlose equipe door trainer Maurice Steijn het Zwolse kunstgras op werden gestuurd. Opoku ontbrak daarin omdat hij nog niet helemaal fit was. Maar aan de start verschenen Joosten, Grot, Mlapa en Van Ooijen en vanuit het middenveld kwamen er ook nog de impulsen van Susic. Post speelde als controleur en achterin verschenen de namen van Rutten, Röseler, Kum en Janssen op het wedstrijdformulier.

Het weerzien met Vito van Crooij en Lennart Thy was hartelijk. En ook Clint Leemans drukte ijverig de handen van zijn oud-teamgenoten, maar de Veldhovenaar begon in tegenstalling tot beide anderen niet in de basisvan trainer Jaap Stam.
De thuisploeg begon zeer aanvallend en kreeg inde persoon van Lennart Thy een kans. De Duitser maaide echter over de bal. Daarna ware. Er twee enorme kansen voor VVV. Eerst ging Mlapa op avontuur, maar hij strandde op doelman Diederik Boer. Nog geen minuut later was het Grot die vrij voor de keeper kwam, die opnieuw als winnaar uit het duel kwam.
Daarna nam de thuisclub het heft in handen, maar kansen kwamen er niet. De voorzetten waren niet op maat en VVV bleef achterin zonder veel moeite overeind. Unnerstall hoefde niet in actie te komen. Dat deed hij pas toen Thy na een half uur in mocht koppen na een Zwolse corner. Het kostte hem weinig moeite. Tot die tijd had de wedstrijd veel weg van een zouteloos potje zomeravondvoetbal. Alleen was het daarvoor eigenlijk net te fris in het Mac3Park.
Kort voor rust leek VVV op voorsprong te komen. Post ging goed door en legde de bal panklaar voor de inlopende Grot. Een Zwols been voorkwam een Venlose voorsprong. En even later was Grot de aangever, maar kreeg Joosten zijn voet niet goed tegen de bal. De goal viel vervolgens aan de andere kant. Uit de kluts viel de bal in de voeten van Thy die uit de draai fraai raak schoot: 1-0. Dat was ook de ruststand.

Moreno Rutten keerde na de pauze niet meer terug bij VVV. Hij werd vervangen door Tristan Dekker, die afgelopen vrijdag zijn handtekening zette onder een nieuw contract bij de geelzwarten. VVV zocht de aanval en dat leidde tot de fraaie gelijkmaker. Mlapa zocht de diepte tussen twee verdedigers, was net ietsje sneller en hield het hoofd koel: 1-1.
Twee minuten later kreeg Grot een uitgelezen kans om VVV op voorsprong te zetten, maar Boer redde ten koste van een hoekschop. Geen nood: uit de hoekschop kopte Mlapa keurig raak bij de tweede paal, die niet door een verdediger werd afgedekt: 1-2. En in de 65e minuut werd het zelfs 1-3. Peter van Ooijen verschalkte Boer met een afstandsschot, waarbij de Zwolse doelman er niet sterk uitzag. En dat in zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal.
VVV ging vrolijk verder. In de 74e minuut legde Grot terug en andermaal Mlapa zorgde voor de treffer: 1-4. Met nog vijf minuten op de klok scoorde Elbers 2-4 terwijl er een tweede bal in het veldlag. Arbiter Van der Eijk vond het blijkbaar prima en de treffer werd goedgekeurd. Maar de zege van VVV kwam niet meer in gevaar. Een mooie driepunter voor de Venlose ploeg.

PEC Zwolle – VVV-Venlo 2-4 ( 1-0 ).
Doelpunten: 43. Lennart Thy 1-0, 54. Peniel Mlapa 1-1, 57. Peniel Mlapa 1-2, 65. Peter van Ooijen 1-3, 74. Peniel Mlapa 1-4, 85. Stanley Elbers 2-4.
Scheidsrechter: Sander van der Eijk.
Gele kaart: Unnerstall (VVV-Venlo).
Toeschouwers:
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten ( 46. Dekker ), Röseler, Kum ( 83. Van Bruggen), Janssen, Van Ooijen, Post, Susic, Grot, Mlapa ( 90. Borgmann), Joosten.

Bron: http://www.vvv-venlo.nl/

article
57115
2-4 overwinning tijdens laatste uitduel
Geen grote verrassingen in de basisopstelling van VVV. Of het moet de offensieve basisopstelling zijn
https://venlo.nieuws.nl/sport-in-venlo/57115/2-4-overwinning-tijdens-laatste-uitduel/
2019-05-12T17:00:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2019/05/12172807/vvv-zwolle.jpg
nieuws, Sport