TBT Logistic maakt ijzersterke seizoenstart op Dacia Logan STCC

In Rasnov is afgelopen weekend het nieuwe seizoen om het Roemeens Heuvelklimkampioenschap gestart met een Nederlands succes. Op de spectaculaire Dacia Logan STCC van de regerend GT-kampioen Stratnic staat trots de naam van TBT Logistic International. De Roemeense coureur Costi Stratnic behaalde tijdens de eerste race om de CNVCD-titel een fraaie vierde plaats en een tweede positie in de sterke E2-klasse.

Voor zijn nieuwe Nederlandse sponsor TBT Logistic betekende de tweede plaats van Costi Stratnic direct een podiumplaats. In de strijd om het algemeen klassement kwam Stratnic slechts 0,26 seconden tekort om de derde plaats te mogen opeisen. In een uiterst competitief deelnemersveld van bijna 90 auto’s, kan Costi Stratnic terugkijken op een veel belovende start van het seizoen.

Costi strijdt in 2019 om het Roemeens Heuvelklimkampioenschap en was de afgelopen twee jaar de GT-Kampioen in die discipline van de autosport. Het logo van de Nederlandse transporteur Te Baerts Logistic International BV Holland krijgt een prominente plaats op de unieke bolide die dit jaar met startnummer 3 aan de start komt. De trucks met de tekst ‘Te Baerts Bloementransport Holland’ zijn dagelijks onderweg naar Oost-Europa en met name naar Roemenië.
Het 43-jarige Costi startte zijn racecarrière in 2011 in een Clio Cup-versie. Hij pakte onmiddellijk de titel van ‘best rookie’ en ging het jaar daarop ook rallyrijden in een Dacia Logan. Aangezien hij vlakbij de Dacia-fabriek is geboren heeft hij een zwak voor dit merk. Costi verraste het team en de concurrentie, door in het debuutjaar direct de GT-titel te winnen. Vorig seizoen was de tegenstand nog groter, met o.a. Mitsubishi Lancer Evo, Porsche 911 GT3, Ferrari 458 en formule-wagens van de merken Radical, Tatuus en Osella.

In een deelnemersveld met ruim 80 auto’s werd de Logan STCC een vaste podiumbezoeker. Costi streed voor het algemeen klassement en in de GT-klasse. Het seizoen 2018 omvatte 8 races. Met tweemaal een tweede plaats en liefst zes overwinningen behaalde Costi 197 punten en daarmee met grote overmacht de GT-titel voor tweewielaangedreven auto’s. In het algemeen klassement dat wordt gedomineerd door de vierwielaangedreven Mitsubishi Lancer EVO, behaalde Costi een keurige derde plaats.

In 2019 kan de kampioen rekenen op de steun van TBT Logistic International dat zijn hoofdkantoor heeft in Venlo en dagelijks koeltransporten verzorgt door geheel Europa. Te Baerts Logistic International BV Holland is specialist in dagelijks vervoer van bloemen, planten en ander koeltransport naar Oost-Europa. Het gerenommeerde transportbedrijf heeft ook een vestiging in het Roemeense Brasov. Zo hebben twee toppers uit transport en sport elkaar gevonden in het kampioenschap, waarvan de tweede race op 18 mei a.s. zal worden verreden in Cheile Gradistei.