Venloop 2019; Verkeershinder en advies

Van woensdag 27 maart tot en met zondag 31 maart vindt de Weir Venloop plaats. De wandeltochten op zaterdag en de hardloopwedstrijden op zondag gaan door diverse stadsdelen. Dit kan uiteraard niet zonder hinder voor het verkeer.

Wandeltochten  zaterdag 30 maart
Zaterdag 30 maart zijn de Venloop Wandeltochten. De wandeltochten leveren geen verkeershinder op. De routes lopen voor het grootste deel door de natuurgebieden. In het centrum van Venlo is er geen doorgang mogelijk van de Deken van Oppensingel naar de Spoorstraat. De Peperstraat, Sint Jorisstraat, Parade, Nieuwstraat en Grote Kerkstraat zijn afgezet voor (brom)fietsers. Er zijn extra (brom)fietst stallingen ingericht. Verkeersregelaars zorgen voor een soepel verloop.

Hardloopwedstrijden zondag 31 maart
Zondag 31 maart zijn de hardloopwedstrijden. De openbare weg is op diverse plaatsen afgesloten tussen 9.00 uur en 17.30 uur. Zodra alle lopers gepasseerd zijn wordt de doorgang zo snel mogelijk vrijgegeven.  Er zijn geen omleidingsroutes. In het parcours zijn passeerpunten opgenomen zodat hulpdiensten in geval van nood doorgelaten kunnen worden. Voor voetgangers worden oversteekplaatsen ingericht. Let hier op de aanwijzingen van de verkeersregelaars/parcourswachten.

Bezoek centrum
Houd rekening met de drukte en met beperkte toegankelijkheid van bijvoorbeeld parkeerterreinen- en garages. Kom daarom zo veel mogelijk te voet, per fiets of met het openbaar vervoer naar Venlo.

  • De parkeergarage aan het Nolensplein is bereikbaar via de Sint Urbanusweg.
  • De parkeergarages Maaswaard, Maasboulevard en Roermondsepoort zijn tijdens de Halve Marathon beperkt bereikbaar. Van 13.45 uur tot 14.45 is in- en uitrijden niet mogelijk.
  • Parkeerterrein bij parkeergarage Maaswaard is ook beperkt bereikbaar tijdens de Halve Marathon. Van 13.45 uur tot 14.45 uur is het niet mogelijk op of van het terrein te rijden.
  • Parkeerterrein Arsenaal is zondag 25 maart tot 18.00 uur alleen te voet bereikbaar. In- en uitrijden is niet mogelijk.

Veel winkels in de Venlose binnenstad zijn geopend en bereikbaar. Houd wel rekening met een korte omweg.

Parkeren op straat
Parkeert u normaal gesproken op een straat die in het parcours is opgenomen? Voor de veiligheid van de lopers en het publiek is het belangrijk dat er zo weinig mogelijk auto’s  op het parcours staan. Deze auto’s kunnen ook in de weg staan als er bijvoorbeeld een ambulance of anders hulpdiensten op het parcours moeten zijn. Wij vragen u dan ook om tussen 6.00 en 17.30 uur niet op het parcours te parkeren of uw geparkeerde auto daar  weg te halen.

Ziekenhuis en huisartsenpost
Ziekenhuis VieCuri en de huisartsenpost aan de Professor Gelissensingel blijven bereikbaar. U kunt deze instanties vanuit Venlo het beste bereiken via de A73. Vanuit Tegelen bereikt u ze via de verbindingsweg of de A73.

Openbaar vervoer
In verband met de Venloop wordt de route van een aantal buslijnen aangepast. Een aantal haltes komt daarom tijdelijk te vervallen. Het overzicht van de vervallen haltes kunt u hier raadplegen.

Vragen
Met vragen over het evenement kunt u terecht bij de organisatie van de Venloop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen