Swift wint van DDW en behoudt koppositie

De korfbalsters van Swift hebben gistermiddag in eigen huis een flinke stap richting playoffs gezet. De ploeg van Han Janssens versloeg concurrent DDW uit Hooge-Mierde met 17-13 en handhaafde zich daarmee aan de kop van de topklasse.

Swift begon niet sterk aan de wedstrijd en kwam dan ook met 0-2 achter. Daarna herpakte de ploeg zich en nam een 3-2 voorsprong. Toch kon Swift deze voorsprong, mede door slechte passing, kansen niet benutten en duels niet winnen, niet vasthouden. DDW profiteerde hiervan en kwam weer op een 4-6 voorsprong en wist die voordelige marge van twee treffers tot aan de rust vast te houden: 5-7. In de tweede helft begon Swift steeds beter te spelen en boog de 7-9 achterstand om in een 11-9 voorsprong. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Swift – DDW 17-13.

Zaterdag 26 mei speelt Swift tegen De Korfrakkers in Erp.