Lennart Thy kan leven van leukemiepatiënt redden

Foto: Stockfoto.

VVV-Venlo-aanvaller Lennart Thy zal deze week ontbreken op de trainingen van zijn team en ook zaterdag niet meespelen in het treffen met PSV. Zijn afwezigheid is om een bijzonder reden.

Zeven jaar geleden, als jonge speler van Werder Bremen, stond Lennart DNA af om daarmee eventueel in de toekomst iemand met bloedkanker te kunnen helpen.

DNA-match
Nu is gebleken dat er een DNA-match is met een leukemiepatiënt is, heeft de voetballer besloten mee te werken aan het doneren van bloed, om zo een stamceltransplantatie mogelijk te maken. Deze vorm van behandeling is bij succes genezend voor de patiënt met acute leukemie.

VVV-Venlo heeft uiteraard ingestemd met het verzoek van Thy om medewerking te verlenen aan dit bijzondere traject. De kans op een DNA-match is bijzonder klein en zorgt voor een uitzonderlijke situatie. Lennart is de hele week afwezig en sluit volgende week weer aan bij de trainingen van VVV-Venlo.

Wat is leukemie
Leukemie is een vorm van kanker waarbij het beenmerg teveel witte bloedcellen maakt. Deze witte bloedcellen rijpen bovendien niet goed uit. Hierdoor kunnen ze het lichaam niet goed meer beschermen tegen ziekteverwekkers, zoals bacteriën en virussen. Het gevolg is dat de weerstand van het lichaam afneemt. Daarnaast ontstaan er tekorten van andere normale bloedcellen, zoals rode bloedcellen en bloedplaatjes. Dat komt doordat de kwaadaardige witte bloedcellen teveel ruimte in het beenmerg innemen.
Leukemie wordt ook wel bloedkanker genoemd.

Bron: http://www.vvv-venlo.nl/

article
40326
Lennart Thy kan leven van leukemiepatiënt redden
VVV-Venlo-aanvaller Lennart Thy zal deze week ontbreken op de trainingen van zijn team en ook
https://venlo.nieuws.nl/sport-in-venlo/40326/lennart-thy-leven-leukemiepatient-redden/
2018-03-12T14:30:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2018/03/12190617/buisje-bloed.jpg
nieuws, Sport