VVV-Venlo formeel eigenaar van Seacon Stadion – De Koel

Foto: VVV Venlo.

VVV-Venlo is vanaf gistermiddag formeel eigenaar van Seacon Stadion – De Koel -. Gemeente Venlo en Stichting Stadion VVV hebben gistermiddag in het stadion de koopovereenkomst getekend. Vorige maand bereikten beide partijen al een akkoord over de voorwaarden voor de koop. In het kader van het project ‘De Trap Omhoog’ is dit een belangrijke stap voorwaarts. VVV-Venlo kan nu zelf aan de slag met de vernieuwbouw van het stadion.

Directeur Marco Bogers: “We zijn blij dat we deze belangrijke horde hebben kunnen nemen. In het kader van ons project ‘De Trap Omhoog’ breekt nu de tweede fase aan, namelijk de vernieuwbouw van ons stadion. Graag bieden we onze bezoekers een comfortabel en sfeervol stadion, passend bij de wensen van deze tijd. We kunnen nu concreet aan de slag en gaan werken met een strak tijdschema. We gaan nu aan het werk om de financiering voor deze vernieuwbouw rond te krijgen. Onze achterban wordt betrokken bij de plannen en kunnen hun wensen kenbaar maken”.

Wethouder Stephan Satijn:”Vanwege de erfpachtconstructie aarzelden marktpartijen om in de club te investeren. VVV zou hen meer zekerheid kunnen bieden als de grond eigendom was van de club zelf. Het college wil, daar waar dat kan en mag, deze ambitie van VVV uiteraard ondersteunen. Dus toen we begrepen dat de erfpachtconstructie in de weg zou kunnen staan, was het besluit om tot verkoop over te gaan, snel genomen. De gemeenteraad sloot zich daar breed bij aan.”


 

 

 

Bron: http://www.vvv-venlo.nl/

article
36802
VVV-Venlo formeel eigenaar van Seacon Stadion - De Koel
VVV-Venlo is vanaf gistermiddag formeel eigenaar van Seacon Stadion – De Koel -. Gemeente Venlo
https://venlo.nieuws.nl/sport-in-venlo/36802/vvv-venlo-formeel-eigenaar-seacon-stadion-koel/
2017-12-05T16:00:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2017/12/06102919/Ondertekening-klein-vvv-venlo.jpg
nieuws, Sport