VVV-Venlo haalt kampioenschap nog niet binnen

VVV-Venlo is er vandaag niet in geslaagd om de titel in de Jupiler League te pakken. In Venlo bleef het 0-0 tegen FC Emmen, onvoldoende om het kampioenschap al te kunnen vieren.
Het duel begon rustig en in het eerste kwartier gebeurde er weinig. Maar stilaan nam VVV meer en meer het initiatief en ontstond er forse druk op de verdediging van Emmen.

Kansen
De kansen voor VVV regen zich aaneen. De Drentse doelman Telgenkamp haalde knap een inzet van Promes van de lijn en even later was Röseler dichtbij een doelpunt, na een goede vrije trap van Leemans.

Verkeerd
Ook Van Crooij had de openingstreffer op zijn voet, maar hij raakte de bal verkeerd na opnieuw een uitstekende vrije trap, ditmaal van Sleegers. Meteen daarna was het Promes die de bal voor het Emmense doel op een haar na miste. Leemans, vrijdag matchwinner in de promotiewedstrijd tegen RKC, schoot een vrije trap in de muur.

Veelbelovend
Emmen hoefde overduidelijk niet zo nodig, hoewel de club nog in de race is voor een periodetitel. De Drenten stelden zich tevreden met af en toe een uitbraak richting VVV-doel. In de slotminuut van de eerste helft leverde dat bijna nog succes op, maar een veelbelovende combinatie werd niet goed afgewerkt waardoor doelman Van Crooij eenvoudig kon redden.

Strafschop
Na de rust zocht VVV opnieuw meteen de aanval. In de 56e minuut leek de ban eindelijk te worden gebroken: Emmen-verdediger Post blockte Van Crooij net in de zestien en de bal ging op de stip. Tot verbijstering van al wat VVV was stopte doelman Telgenkamp de niet zo sterk genomen penalty van Leemans. Ook in tweede instantie redde Tegelkamp op de rebound van Seuntjens. Vier minuten later was het opnieuw Telgenkamp die een heldenrol opeiste, door Post van het scoren af te houden.

Niets
VVV bleef aandringen maar niets lukte. Ook Emmen probeerde af en toe wat, maar eveneens zonder succes. De gezichten van de VVV-spelers kwamen steeds meer op onweer te staan, en ze werden ook steeds slordiger. De tijd tikte door in het nadeel van de Venlonaren, die nu vier dagen moeten wachten op een nieuwe mogelijkheid om de titel te pakken, na de al behaalde promotie. Vrijdag is FC Eindhoven de tegenstander.

Eén punt
VVV heeft nog één punt nodig voor de titel. Directe concurrent Jong Ajax verloor maandagmiddag met 3-1 bij Jong PSV en staat nu negen punten achter, met nog drie duels te gaan.