Dertiende plaats voor Henk Vossen in de ELE-Rally

Foto: © Erik op ’t Land.

De Limburgse rallycoureur Henk Vossen heeft in de Brabantse ELE-Rally zijn doelstelling, een plaats onder de beste tien equipes, net niet weten te realiseren. Domme pech, in de vorm van grote stofwolken, gooide roet in het eten.

Het zonovergoten Brabantse gebied rond Eindhoven en Veghel vormde het toneel van de 58e ELE-Rally. De vele duizenden toeschouwers kregen een zinderende strijd gepresenteerd, onder aanvoering van tweevoudig Nederlands Rallykampioen Bob de Jong en Kevin van Deijne, die flink op de huid werden gezeten door het duo snelle Duitsers Björn Satorius en Dennis Rostek, die met  gelijkwaardig topmateriaal waren aangetreden. Na twee dagen strijd kwam De Jong met zestien seconden voorsprong op Van Deijne als winnaar tevoorschijn. Ook de Tegelse coureur Henk Vossen liet zich niet onbetuigd, al werd die al heel vroeg in de rally op een flinke achterstand gezet. In de klassementsproef Lierop zat een stuk onverharde weg verwerkt en dat werd de Limburgse equipe bijna fataal, zo vertelde Vossen aan de finish van de eerste dag: “Er zat een Rundkurs in, een stuk dat tweemaal achtereen moest worden gereden. Terwijl wij al op de proef zaten werd er voor ons een andere equipe op het traject losgelaten. En die ging prompt in de rondte, wat een enorme stofwolk veroorzaakte. Wij doken daar kansloos in en ik ben prompt vol in de ankers gegaan. Na bijna een minuut was het stof opgetrokken en bleken we met de neus vlak voor een dikke boom te staan. Daar zijn we echt goed weggekomen,” aldus Vossen, die met dit akkevietje zijn doelstelling acuut op zijn buik kon schreven. “Die verloren gegane minuut kostte ons aan het eind van de rally precies die tiende plaats waarop we mikten.” Toch viel er nog genoeg te genieten voor Vossen en zijn navigatrice Annemieke Hulzebos: een hele zaterdag rallyrijden onder de mooiste weersomstandigheden, gadegeslagen door een groot contingent gasten, die Vossens bedrijf Helichem had uitgenodigd. Die waren er getuige van dat de Helichem-equipe, die na de eerste ongelukkig verlopen avond zichzelf op de 28e positie terugvond, zich sterk wist op te werken tot aan de dertiende plaats aan de finish. Wat bij Henk Vossen gemengde gevoelend opleverde: “Dertiende is niet het resultaat waarvoor we zijn gekomen maar het is niet anders. Ik ben wel blij dat de organisatie het voor elkaar heeft gekregen er weer een tweedaags evenement van te maken, met heel veel extra wedstrijdkilometers. Alleen moeten ze die stukken onverharde weg eruit laten. Gewoon alles op het asfalt laten rijden.”

Uitslag ELE-Rally
1. De Jong/De Wild (Hyundai i20 RS) 182 km, 15 KP’s in 1 uur 49.21.0; 2. Van Deijne/Verschuuren (Hyundai i20 Rally 2) op 16.7; 3 Rostek/Otterbach (Dui, Skoda Fabia Evo) op 3.25.0; 4. Satorius/Ostlender (Dui, Ford Fiesta Rally 2) op5.46.9; 5. Pex/Findhammer (Citroën C3 R5) op 6.54.5; 13. Vossen/Hulzebos (Skoda Fabia Evo) op 13.34.3

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen