Hondencursussen en workshops bij De Peelhorst; Maar wat is Dockdiving eigenlijk?

10 jul , 15:34 Nieuws
marlies 595 van 612 scaled 1
Hondencentrum De Peelhorst is een professioneel trainingscentrum met een ruim aanbod van diverse hondencursussen. Kwaliteit staat bij de Peelhorst hoog in het vaandel, ze werken daarom uitsluitend met gediplomeerde medewerkers. Kortom, ze staan voor Service, Kwaliteit en niet in het minst: Plezier!
Hondencentrum de Peelhorst biedt verschillende cursussen en evenementen aan voor hondenliefhebbers. De cursussen duren doorgaans acht weken en vinden wekelijks plaats. De evenementen hebben daarentegen geen vaste datums. Voor meer informatie en (start)data kan men contact opnemen met de Peelhorst.
Uitgelicht: Dockdiving Workshop
Dock Diving is een opwindende hondensport waarbij honden (veilig!) in een bak water springen en vier verschillende disciplines beoefenen. De meest bekende discipline is ‘big air’, waarbij de honden zo ver mogelijk in het water springen. Een andere discipline is ‘extreme vertical’, waarbij honden proberen een dummy zo hoog mogelijk te pakken. Bij ‘fetch it’ draait het erom dat de hond de dummy zo ver mogelijk kan pakken, terwijl de vierde discipline, ‘speed retrieve’, zich richt op het zo snel mogelijk ophalen en terugbrengen van een dummy vanaf de andere kant van het water.
In de maanden juli is de workshop nog te boeken op 14, 21 & 28 juli. De workshop kost 55 euro.
Contact
Hondencentrum de Peelhorst
Struiken 1
5993 NA Maasbree
Telefoon: 077-205 8338