Vanaf eind februari start Arriva een aangepaste OV-dienstregeling in Limburg. De wijzigingen zijn in overleg met de Provincie vastgesteld. Het gaat om een aantal kleine veranderingen van vertrek- en aankomsttijden van bussen. In de week van carnaval rijden de bussen en treinen een vakantiedienstregeling.
In de carnavalsweek van 28 februari t/m 6 maart
Arriva is voorbereid op extra carnavalsdrukte. Daarom zetten we extra materieel in waar dat nodig is. De borrelbussen die eerder in Maastricht s' nachts werden ingezet, rijden helaas dit jaar niet. Dit omdat het besluit, waarmee carnaval wel kon doorgaan, te laat kwam om die specifieke dienstregeling nog te kunnen regelen.
Bus
In de carnavalsweek rijdt Arriva de vakantiedienstregeling met enkele wijzigingen specifiek op de carnavalsdagen. Op carnavalsmaandag rijden de bussen een zondagsdienst, en op carnavalsdinsdag rijden de bussen volgens de zaterdagsdienst. De rest van de week rijdt Arriva dus vakantiedienst, behalve met lijn 44 (Heerlen-Aachen v.v.) en met lijn 83 (Nijmegen-Venlo v.v.). Voor deze beide lijnen geldt dat die alle dagen in de carnavalsweek rijden volgens de vakantiedienstregeling. Deze beide lijnen rijden we in samenwerking met een collega-vervoerder (lijn 44 met ASEAG en lijn 83 met Breng).
Trein
De Arriva-treinen op alle Limburgse trajecten rijden de reguliere dienstregeling, behalve op de Maaslijn. Daar vervallen de twee pendelritten in de ochtend tussen Cuijk en Nijmegen van 28 februari t/m 6 maart. Ook voor trein geldt dat we extra materieel- langere treinen- inzetten waar nodig.
Aanpassingen na carnaval
Na de carnaval zijn er kleine aanpassingen – optimalisaties – in de busdienstregeling.
Noord- en Midden Limburg:
Zuid Limburg:
Reisinformatie en glimble
Informatie over de dienstregeling kan de reiziger terugvinden bij de haltes, op stations, op de website www.arriva.nl/dienstregeling , en is op te vragen via de reisplanners; zoals ook in de nieuwe reis-app van Arriva: glimble ( www.glimble.nl ). Met glimble kan de reiziger OV plannen, reisinformatie inzien, navigeren en een kaartje kopen. In heel Nederland en inmiddels in de Euregio ook voor diverse lijnen over de grens. Aanvullend kan de reiziger via deze app deelvervoer (een fiets, scooter of auto) vinden, ontsluiten en betalen. De reiziger kan per reis of in algemeenheid een persoonlijke voorkeur instellen zodat gepresenteerde alternatieven rekening houden met toegankelijkheid, minste overstappen of ook laagste CO2-uitstoot.