Make-A-Wish diner Valuas levert 40.000 euro op

Foto: © Make-A-Wish.

Een astronomisch bedrag van 40.000 euro werd afgelopen maandag opgehaald met een exclusief benefietdiner bij hotel-restaurant Valuas in Venlo. Gasten genoten van de culinaire gerechten van Chef-kok Eric Swaghoven en Make-A-Wish deelde haar bijzondere verhalen. De opbrengst gaat naar wensvervullingen van ernstig zieke kinderen.

Unieke beleving
“Een exclusief diner overgoten met een dikke Make-A-Wish saus, is wat we de gasten hebben geboden” aldus initiatiefnemers en vrijwilligers voor Make-A-Wish Rogér van Esch en Bibi Cammaert. Ze zijn nog een beetje beduusd van het bedrag dat ze bij elkaar gebracht hebben. “Ik denk dat, door de bijzondere sfeer die we hebben kunnen creëren, de aanwezigen zich nog meer verbonden voelden met Make-A-Wish.” aldus Bibi. Naast het diner, dat gebaseerd was op gerechten uit het boek ‘De smaak van het leven’ van Kelly Ter Horst, waren er ook een veiling en loterij. Het best scorende item was de deelsponsoring van een wensvervulling. Gasten konden een certificaat van €250 kopen waarmee ze een deel betalen van een specifieke wensvervulling. Dit werd massaal gedaan. Rogér: “Dit geeft aan dat de gasten zich echt betrokken voelen bij ons goede doel.”

Make-A-Wish verhalen
De verhalen van Make-A-Wish zorgden af en toe voor kippenvel. Wenskind Milkiyas, dat tijdens een ongelukkige duik een dwarslaesie opliep, vertelde vanuit zijn rolstoel zijn aangrijpende verhaal. En wat zijn wensvervulling voor hem betekend heeft. De vader van een ander wenskind vertelde over zijn ernstig zieke dochtertje dat enorm uitkeek naar haar wensvervulling, maar deze helaas niet meer heeft gehaald. En hoe het hele gezin achteraf alsnog zelf haar wens heeft beleefd, ter nagedachtenis aan haar.

Allerliefste wens
Het benefietdiner is bedacht en georganiseerd door de Limburgse vrijwilligers van Make-A-Wish Nederland. Zij zijn de gasten van het diner zeer dankbaar voor hun steun. Zij gaan er ook voor zorgen dat het verdiende bedrag op een goede manier besteed wordt aan wensvervullingen van ernstig zieke Limburgse kinderen. Want onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer vertrouwen en kracht geeft, en blijvend impact heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen