Scholen Onderwijsgroep Buitengewoon halen € 8.092,- op voor Make-A-Wish

Foto: © Persfoto.

Vanwege het 50-jarig bestaan van Onderwijsgroep Buitengewoon organiseerden (bijna) alle scholen van de stichting voor (voortgezet) speciaal onderwijs en praktijkonderwijs tijdens de jubileumweek in oktober een actie voor Make-A-Wish Nederland.

Leerlingen en medewerkers zamelden geld in door o.a. het organiseren van een sponsorloop, een veiling, spelletjes en het verkopen van zelfgemaakte spullen en etenswaren. Vandaag werd het bedrag dat alle scholen ophaalden bekendgemaakt. Directeur-bestuurder Peter Schutte onthulde samen met leerlingen het totaalbedrag van maar liefst € 8.092,-. De cheque werd overhandigd aan Rogér van Esch, vrijwilliger bij Make-A-Wish in de regio Limburg. “Met dit fantastische bedrag kunnen we nog meer wensen van kinderen met een ernstige of levensbedreigende ziekte in vervulling laten gaan”, aldus Van Esch.

Maatschappelijke betrokkenheid
De leerlingen waren zichtbaar onder de indruk. Niet alleen door het eindbedrag maar ook door het werk van Make-a-Wish. Schutte vindt het belangrijk dat leerlingen zich bewust zijn van hun maatschappelijke betrokkenheid en iets kunnen betekenen voor een ander. “Make-A-Wish past hier perfect bij omdat het gaat om leeftijdsgenootjes en omdat leerlingen van onze scholen ook wel eens een wensvervulling hebben gehad van Make-A-Wish. Uit ervaring weten we dus hoe waardevol een wensvervulling is en hoeveel kracht en hoop dit biedt aan het kind en het gezin”.

Make-A-Wish
Elke dag horen gemiddeld 4 gezinnen in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. De impact die dat heeft is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven door hun allerliefste wens te laten uitkomen.

Reacties

Cookieinstellingen