Sintermêrte optocht(en) in gemeente Venlo

Foto: Sint Maarten.

Tijdens het feest van Sint Maarten, in de omgeving beter bekend als Sintermêrte, zijn alle kinderen uit (groot) Venlo in de weer met hun lampionnetje.

Boekend 4 november
In optocht lopen de kinderen in Boekend vanuit de kerk rond 18.30 uur de optocht. Het spel van Sint Maarten wordt op het Baasterveldje vertolkt waarna het Sint Maartensvuur wordt ontstoken.

Hout – Blerick 4 november
Vrijdag 4 november is er ook een sintermerte viering in Hout-Blerick deze start om 18.30 uur in de kerk.
De kinderen lopen met Fanfare De Echo naar de troshoop bij Eetcafé de Elze. De Poerker zal deze avond oliebollen verkopen.

Blerick 5 november
Het spel van Sint Maarten start om 17.15 uur in de St. Antoniuskerk. Sint Maarten steekt samen met de kinderen de lampionnetjes aan en lopen vervolgens gezamenlijk om 17.40 uur in een optocht naar het Lambertusplein. Het Sint Maartensvuur wordt rond 18.15 uur ontstoken.

Tegelen 5 november
Komende zaterdag, 5 november, viert Tegelen sintermerte. Het feest begint om 17.30 uur met een woorddienst in de Sint Martinuskerk. Vanaf 18.00 uur verzamelen de kinderen en grote mensen zich op het Wilhelminaplein om van daaruit om 18.15 uur in optocht naar de parkeerplaats bij De Drink (bij de Doolhof) te gaan. In de optocht loopt behalve Sintermerte natuurlijk ook schutterij Broederschap Sint Martinus mee. Daarnaast luisteren de Tegelse harmonieën de optocht muzikaal op.
Op de parkeerplaats wordt de troshoop aangestoken en wordt het aloude spel van “Sintermerte en d’n Erme” opnieuw opgevoerd.

Venlo 6 november
Het spel van Sint Maarten start om 17.00 uur in de St. Martinusbasiliek. Sint Maarten steekt samen met de kinderen de lampionnetjes aan en lopen vervolgens gezamenlijk om 17.30 uur in een optocht naar het Mgr. Nolensplein. Het Sint Maartensvuur wordt rond 18.00 uur aangestoken.

Arcen 6 november
Het spel van Sintermerte wordt gehouden in de kerk van Arcen en start om 17.30. De optocht begint om 18.00 uur.
De route van de optocht gaat dit jaar weer via de Wal-kant het kerkplein af.

Steyl 10 november
Traditiegetrouw komt Sintermerte ook dit jaar weer naar Steyl en wel op donderdag 10 november 2022. Aan het hoofd van een grote stoet kinderen met kleurrijke lampionnen zal Sintermerte onder muzikale begeleiding van de joekskapellen “De Kaetelaers” en “Petatte Nelke”, die de bekende Sintermertes-liedjes ten gehore zullen brengen, door de straten van Steyl trekken. De opstelling van de optocht is vanaf 18:30 uur op de hoek Frankenstraat / Keramiekstraat. Daar vertrekt de stoet rond 18:45 uur naar de troshoop op de Paters­plak. De route is als volgt: Keramiekstraat, Neeringerweg, Terracottalaan, St. Rochusstraat, Pacellilaan, Zustersstraat, Arnoldus Janssenstraat en Parkstraat. De troshoop zal rond 19:15 uur worden aangestoken.

Belfeld 11 november
Op vrijdag 11 november 2022 organiseert het KOW in Belfeld weer het Sint-Maartensfeest met de daarbij horende fakkeloptocht. De fakkeloptocht start om 19.00 uur vanaf Gemeenschapscentrum de Hamar aan het Stevensplein. Onder muzikale begeleiding van Harmonie Kunst na Arbeid en voorgegaan door Sint-Maarten en zijn soldaten trekt de stoet via de Julianastraat, Burg. Kesselstraat, Groenstraat, Pr. Christinastraat, Schuttekampstraat, Pr. Frederikstraat, Gelrestraat en Bolenbergweg naar de Patersplak. Om ongeveer 19.30 uur wordt het Sint-Maartensvuur ontstoken. De scouting zorgt ook dit jaar weer voor heerlijke oliebollen.

 

Bron en meer informatie Stichting kinderfeesten Venlo

Reacties

Cookieinstellingen