Historie van het Jammerdal: Wandelen bij Het Limburgs Landschap

Foto: Jammerdal - Bart van der Linden.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 9 november weer een excursie plaats met speciale aandacht voor de historie in het Jammerdal.

De excursie start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats op de kruising van de wegen Egypte, Jagerstraat en Venlose Landweerweg, 5962 NC in Tegelen. Er wordt een wandeling van 2 uur gelopen. Aanmelden is verplicht voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender. Denk aan stevig schoeisel.

Het Jammerdal is een gevarieerd terrein waar sommige Venlose carnavalsliedjes hun oorsprong aan ontlenen. Ecologisch gezien is het een belangrijk gebied door zijn ligging, zowel van oost naar west, als van noord naar zuid. Denk aan de verbinding van de Groote Heide richting Maas en naar het zuiden richting de Meinweg. 

Het gebied kent ook een rijke historie die op een aantal plaatsen goed te zien is. Zo liggen er eeuwenoude grafheuvels en was het gebied ooit een belangrijke plek voor klei- en grindwinning. De gidsen van Het Limburgs Landschap weten er van alles van en er is genoeg geschiedenis om over te vertellen. 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen