Bezoek het Océ Museum op de open zaterdag; 5 november

Foto: © Foto Jolijn Brouwers.

Het Océ Museum in Venlo is op zaterdag 5 november, tussen 13.00-17.00 uur, voor iedereen geopend. Het museum is in 2022 volledig vernieuwd en staat nu in het teken van de 7 verhalen van Océ.

Bekijk een nagebouwde apotheek en een laboratorium, meer dan 100 jaar oude kopieersystemen, of dwaal langs recente apparaten. Of laat je juist verbazen door de vele achtergrondverhalen achter het ondernemersverhaal van Lodewijk van der Grinten tot en met Canon Production Printing. Rondleiders staan klaar om je rond te leiden en kinderen mogen experimenteren in het Kopielab van het Océ Museum. De entree bedraagt 5 euro, kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen, en aanmelden is niet nodig. 

Verborgen parel
Het Océ Museum is voor velen nog een verborgen parel. In 40 jaar tijd is het uitgegroeid van een bedrijfsmuseum, dat met name in het teken stond van apparaten tot 1970, tot een visitekaartje van het huidige bedrijf Canon Production Printing. In zeven thematische verhalen worden de bezoekers meegenomen op een reis door de tijd. Van boterkleursel tot kopiëren en uiteindelijk het printen van de wereld. Verleden en heden komen in het toegankelijke museum samen.  

Voor de kinderen; Experimenteer er op los!
Educatiecoach Herman staat in het Kopielab voor de kinderen klaar om samen een echte blauwdruk te maken, papier te coaten, maar ook om de werking van zwaartekracht, luchtdruk en elektriciteit te ervaren. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar dankzij simpele proefjes kun je al toveren met licht en kleur. Een hele bijzondere ervaring. De labjassen hangen al klaar! 

Praktische informatie
Zelf experimenteren in het Kopielab, of ervaren hoe het kleine ambachtelijke boterkleursel bedrijf van Lodewijk van der Grinten uit 1877 het geschopt heeft tot de hightech multinational? Kom naar het Océ Museum op zaterdag 5 november tussen 13.00-17.00 uur, of plan je bezoek op www.ocemuseum.nl. Het museum is ook voor groepen op afspraak geopend. Ter plaatse is voldoende (gratis) parkeergelegenheid beschikbaar. Het adres is St.Urbanusweg 17 (poort 35), Venlo. Medewerkers van CPP hebben gratis toegang. 

 

Reacties

Cookieinstellingen