GroenLinks Limburg op werkbezoek bij Voedselbank Venlo

Foto: © Groen Links.

VENLO – Terra Kremers en lijsttrekker Thea Jetten van GroenLinks Limburg waren afgelopen zaterdag 15 oktober op werkbezoek bij de voedselbank in Venlo. Na de officiële opening (vanwege corona met een jaar vertraagd) spraken ze met voorzitter Mirjam Krijnsen en verschillende vrijwilligers.

“We zijn diep onder de indruk van het goede werk dat de voedselbank verricht”, blikt Thea Jetten terug. “Naast een rondleiding door de ‘supermarkt’ kregen we een uitleg van het systeem. Voordat deze winkel er was ontvingen klanten een standaard pakket, vaak met goederen die niet op hun situatie waren ingesteld. Nu zoeken mensen zelf hun boodschappen uit. Dit pakt zowel voor de gebruikers als de vrijwilligers veel beter uit. De bezoekers gaan naar huis met een op de eigen behoefte afgestemd pakket, terwijl de vrijwilligers veel meer contact blijken te hebben met de bezoekers.”

Maar liefst 95 vrijwilligers runnen deze voedselbank. Op dit moment worden 430 gezinnen wekelijks geholpen – in totaal gaat het om zo’n 1200 personen.
“Het toenemend aantal intakegesprekken en de langere wachtrij maken dat de voorraad onder druk komt te staan. Met name aan brood, groente en fruit dreigen tekorten te ontstaan. Daarnaast stijgen ook voor de voedselbank de energieprijzen. Met de vraagtoename willen ze bovendien meer dan twee dagen per week open zijn, maar daarvoor komen ze handjes tekort. Kortom, genoeg stof tot nadenken voor GroenLinks Limburg over hoe we deze geweldige en – helaas ook – noodzakelijke voorziening vanuit de Limburgse politiek nog beter kunnen ondersteunen. Diep onder de indruk van het bezoek en de enorme inzet van al die mensen. En nog een persoonlijke noot: trots dat mijn jongste dochter Donna hier vrijwilliger is geweest!”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen