Karter Ties van Dijck pakt eerste podiumplaats in Mini Parilla-klasse

Foto: © Bas Kaligis/RaceXpress.nl

GENK – Afgelopen weekend mocht er in Genk weer flink gas worden gegeven door ruim 200 coureurs in de GK4-kartseries. Ook Ties van Dijck uit Arcen mocht zijn stuurkunsten in de Mini-Parilla-klasse weer laten zien. Ties heeft in België zeker zijn kunsten laten zien, de twaalf jarige-coureur van DFK Racing scoorde namelijk zijn eerste podium in deze klasse. Zijn vader Jeroen ving hem zeer geëmotioneerd op in Parc Ferme. De blijdschap was groot bij vader en zoon Van Dijck.

Toen Ties zes jaar oud was zat hij voor het eerst in een kart. Zijn vader had een touw aan zijn kart vastgemaakt en liet de piepjonge Ties rondjes rijden over een parkeerterrein. “De eerste keer in een kart vond ik ontzettend leuk, de snelheid en de bochten dat vond ik supermooi. Toen zijn we gaan trainen, en kijk eens waar we nu staan!”

Van Dijck trainde een week eerder al op het wereldberoemde circuit van Genk: “Vorige week zondag trainde ik hier al en de kart voelde goed, het insturen was heel goed en de tractie als we de bochten uitgingen was ook heel goed.”

’S Morgens kon Ties nog even trainen op de bloedhete baan, volgens Ties ging dit goed en hebben ze hier en daar nog een paar kleine dingetjes veranderd om optimaal voor de dag te komen tijdens de kwalificatie en natuurlijk de races: “De kwalificatie ging voor mijn gevoel niet super goed, ik werd tiende in de kwalificatie. Ik had een beetje verkeerd met de slipstream, die is natuurlijk heel erg belangrijk en kan je zomaar en paar plekken opleveren. Als ik de slipstream had gehad kon ik misschien wel op P4 of P5 staan.”

Ties had voorafgaand aan de race zelfs nog een beetje geluk, iemand voor hem reed tijdens de kwalificatie met te weinig gewicht en moest dus achteraan het veld starten: “Bij de start van de eerste race pakte ik meteen al wat plekjes in de eerste bocht. Ik pakte ook later in de race nog een paar plekken en toen eindigde ik op P5.”

“De tweede race vond ik best wel spannend, omdat het in de eerste race zo goed ging. Ook de start van race twee ging heel goed, ik kon meteen de vierde plek overnemen. Op het einde van de race pakte ik nog iemand en kwam ik gewoon als derde over de streep.”

Het had er alle schijn van dat Limburger weleens kans zou kunnen maken op een welverdiend podium, slechts één race separeerde hem van een trofee. De spanning steeg, maar Van Dijck liet zich niet gek maken en had een goed uitgestippeld plan: “Toen in race drie was het nog spannender dan de eerste twee races. Ik wist dat ik vanaf P3 mocht starten en dat was ook mijn doel, om op het podium te komen. Dat is me uiteindelijk gelukt, het was een leuke race en er gebeurde veel. Ik haalde mensen in, zij haalde mij weer in en uiteindelijk kwam ik over de streep als derde. Dat was echt een geweldig gevoel.”

Jeroen van Dijck, de vader van Ties stond hem hevig geëmotioneerd op te wachten. Zo trots als een pauw vertelde Jeroen over de wedstrijden: “Ik ben ontzettend trots op Ties, hij heeft laten zien wat zijn kwaliteiten zijn en dat is supermooi om te zien als vader. Ik vond het ook zo spannend om te zien, ook bij start is het billenknijpen. Zelf moet je het loslaten en moet je het aan de coureurs laten. Hij kon de top zo goed bijhouden in de eerste en tweede race en in de derde race deed hij het ook geweldig.”

Ook teambaas van DFK Racing, Tim de Feyter is enorm trots op zijn telg: “Het is natuurlijk altijd spannend, je hoopt altijd dat het goed gaat en dat de teamgenootjes elkaar in elk geval niet raken. Ties heeft het geweldig gedaan, hij reed met respect en behaald daarmee een super resultaat.

Ties grijpt deze aangelegenheid aan om een paar mensen te bedanken: “Ik wil graag mijn moeder, mijn sponsoren, het team en natuurlijk mijn vader bedanken.”

© Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen