Experimenteer met licht en zwaartekracht in het Océ Museum

Het Océ Museum.
Het Océ Museum.
Foto: © Bart Heesen.

Het Océ Museum in Venlo is vanaf 6 augustus elke eerste zaterdag van de maand, ook zonder afspraak, geopend. Tijdens de eerste open zaterdag kunnen kinderen tussen 13.00-17.00 uur, onder begeleiding van een educatiecoach, echte natuurkundige proefjes uitvoeren in het Kopielab. Neem ook een kijkje in de nieuwe tentoonstelling ‘Beleef de 7 verhalen van Océ’. De entree bedraagt 5 euro, inclusief deelname proefjes, en aanmelden is niet nodig. 

Maak zelf een blauwdruk!
Om de historie levend te houden investeert het Océ Museum veel in techniekonderwijs. De leukste experimenten van het educatieprogramma kunnen de bezoekers op zaterdag 6 augustus ervaren. Educatiecoach Herman staat in het Kopielab voor je klaar om samen een echte blauwdruk te maken, papier te coaten, maar ook om de werking van zwaartekracht, luchtdruk en elektriciteit te ervaren. De labjassen hangen al klaar! 

Verborgen parel
Het Océ Museum is voor velen nog een verborgen parel. In 40 jaar tijd is het uitgegroeid van een bedrijfsmuseum, dat met name in het teken stond van apparaten tot 1970, tot een visitekaartje van het huidige bedrijf Canon Production Printing. In zeven thematische verhalen worden de bezoekers meegenomen op een reis door de tijd. Van boterkleursel tot kopiëren en uiteindelijk het printen van de wereld. Naast de iconische kopieerapparaten word je verrast door een explosie aan kleurrijke verhalen die de hele geschiedenis van het roemrijke Océ vertellen. Bijzonder zijn de nagebouwde apotheek en het laboratorium van de familie van der Grinten. Na een duik in de historie maak je ook kennis met meer recente technische innovaties. Het museum is daarvan het beste voorbeeld. Als een ware showroom van Canon Production Printing is al het drukwerk, van vloer tot wand, gedrukt op een moderne Canon machine. Verleden en heden komen in het museum samen.  

Praktische informatie
Zelf experimenteren in het Kopielab, of ervaren hoe het kleine ambachtelijke boterkleursel bedrijf van Lodewijk van der Grinten uit 1877 het geschopt heeft tot de hightech multinational? Kom naar het Océ Museum op zaterdag 6 augustus tussen 13.00-17.00 uur, of plan je bezoek op www.ocemuseum.nl. Ter plaatse is voldoende (gratis) parkeergelegenheid beschikbaar. Het adres is St.Urbanusweg 17 (poort 35), Venlo. 

www.ocemuseum.nl

Reacties

Cookieinstellingen