Uitreiking ‘GOOD GEDAON’ aan Dhr. Jan Peeters

Luciënne op het Veld (Dorpsraad Belfeld), Jan Peeters en zijn vrouw Marijke Peeters.
Luciënne op het Veld (Dorpsraad Belfeld), Jan Peeters en zijn vrouw Marijke Peeters.
Foto: © Akash Mathew.

Voorgedragen vanuit de Belfeldse gemeenschap is op zondag 10 juli 2022, tijdens de 450-jarige Jubileum viering van Parochie Sint Urbanus Belfeld, de ‘Good gedaon’ uitgereikt aan Dhr. Jan Peeters vanwege de buitengewone wijze waarop hij zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Belfeldse gemeenschap.

Jan Peeters zet zich al jaren in voor de St. Urbanus Parochie in ons dorp, waarvan 18 jaar in het kerkbestuur en meer als 50 jaar als vrijwilliger in de kerk. Jan is ook meer als 25 jaar lid van Harmonie Kunst na Arbeid, jarenlang bestuurslid geweest en sinds kort erelid. Vanuit die rol is hij er persoonlijk verantwoordelijk voor dat Belfeld vandaag de dag nog een jeugdharmonie heeft. Sinds 1984 is Jan lid van Joekskapel Doën Beejein. In de 27 jaar als lid van voetbalclub Belfeldia was hij o.a. jeugdleider en heeft hij meegewerkt aan het clubblad.
Ook zijn schrijfkunsten in ‘ut Belvends dialect’ worden zeer gewaardeerd. Niet alleen zijn boeken ‘Kasteleinskinger Vertelle’ en ‘De allerlaatste parlevinker’, maar ook zijn redactionele bijdrage aan de Dorpskrant. Verder is Jan medeverantwoordelijk voor de historische informatie achter diverse QR-code stoeptegels in Belfeld. In dit rijtje mag zeker niet het boek “Op weg naar 450 jaar Urbanusparochie” ontbreken, het boek dat vandaag, tijdens de 450-jarige jubileumviering van Parochie Sint Urbanus, gepresenteerd werd.

Met de uitreiking van de ‘Good Gedaon’ wil Belfeld Jan Peeters hartelijk bedanken voor zijn gedreven inzet voor de Belfeldse gemeenschap. Belfeld hoopt dat de ‘Good Gedaon’ de juiste erkenning is voor al het goede werk dat hij verricht heeft.

 

De ‘Good Gedaon’ is een onderscheiding die in het leven is geroepen door de Dorpsraad Belfeld. Het is een in brons gegoten beeldje, circa 15 cm hoog, ontworpen door de Belfeldse kunstenaar Sjer Jacobs.
Een selectiecommissie van de Dorpsraad besluit op voordracht van de Belfeldse gemeenschap over de toekenning van de ‘Good Gedaon’.

Reacties

Cookieinstellingen