Kunstenaars tijdelijk in de Heilig Hart kerk, Venlo

Foto: © Persfoto.

De Heilig Hartkerk in Venlo wordt tijdelijk (vanaf 1 juli a.s.) het onderkomen van 10 jonge kunstenaars. De non-profit organisatie ‘Destination Unknown’ (DU) uit Weert, die achter het project zit, biedt jonge kunstenaars een werkperiode aan in panden die tijdelijk leeg staan.

DU is een nomadische organisatie. Dit betekent dat zij elk jaar op een andere locatie neerstrijkt. De zevende editie vindt plaats in Venlo in de Heilig Hart Kerk welke binnen afzienbare tijd wordt getransformeerd naar negen appartementen met een ontmoetingsruimte onder de centrale koepel. Voordat de transformatie van start gaat geven Projectontwikkelaar Venterra en Federatie Parochies VenloStad het monumentale gebouw in bruikleen aan DU.

Locatie gebonden werk
De kunstenaars van DU worden uitgedaagd te reageren op de leemte van de leegstand door locatie-specifieke ideeën te ontwikkelen en creatieve interventies te plegen. Van de deelnemende kunstenaars wordt verwacht dat zij nieuw werk ontwikkelen dat een verbinding aangaat met de omgeving van de locatie waar het nieuwe werk tot stand komt. Dit jaar is dit de Heilig Hart Kerk.

Gedurende het project worden diverse workshops en samenwerkingen met het culturele veld aangegaan. Een van de deelnemers van DU heeft zich laten inspireren door de openbare wasplaats in Baarlo (de Sprunk). Ook is een theatermaker gecontracteerd welke samen met het publiek een werk wil laten ontstaan.

Over Destination Unknown
DU 2022 wordt georganiseerd door Hester van Tongerlo en Linda Lenssen en zal aan de Veldenseweg 2 in Venlo gaan plaatsvinden. Deze kerk gaat gedurende de maanden juli, augustus en september als werkplaats voor kunstenaars dienen. 

De expositie van de gerealiseerde objecten staat gepland in het weekend van 23 t/m 25 september 2022. In dit weekend zijn alle kunstenaars aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan over de gemaakte werken. 

Op de zaterdag en zondag worden er rondleidingen gegeven door de organisatie zelf. Vrije toegang.

De 10 werkende kunstenaars

Hussel Zhu

Louisa Vergozisi

Tine Deboelpaep

Rosa Vrij

Valeria Moro

Ida Leijting

Fenna Koot

Susanna van Oers 

Tisa N. Herlec

Jun Zhang

Meer informatie over stichting destination unknown: http://www.destinationunknown.nu.

Dit project wordt gesteund door: Provincie Limburg, Mondriaan Fonds en Gemeente Weert.

Reacties

Cookieinstellingen