Memories, een concert vol passie en herinneringen

Foto: © Quint.

Op vrijdag 1 juli a.s. maakt Quint vanaf 20:00 uur een trip down memory lane tijdens een sprankelend concert in Schutterij Museum Limburg in Steyl. Middels een aansprekend programma met medewerking van gitarist Chris Janssen en Woordenschilder Loek Peters, wordt het publiek tijdens het concert Memories meegenomen naar zoete herinneringen, mooie dagen en momenten die voor altijd in ons geheugen gegrift zullen staan. Een concert waarbij de passie voor zingen, muziek, mensen en taal op unieke wijze samensmelt tot een herinnering om te koesteren.

In de afgelopen periode heeft Quint hard gewerkt aan het instuderen van nieuwe nummers, maar ook aandacht besteed aan het verder verstevigen van de performance op reeds bestaand repertoire. Tijdens het concert laat het koor hoe dan ook nieuwe kanten van zichzelf zien: tijdens het concert presenteert Quint zich voor het eerst in nieuwe koorkleding aan het eigen publiek! Samen met de unieke locatie in het Schutterij Museum Limburg en de twee gastoptredens vormt dit alles het decor voor een bijzonder concert.

Passie voor mensen en taal
“Zingende mensen zijn nog altijd blije mensen” zo stelt Loek Peters, die met taal en woorden op geheel eigen wijze een bijdrage zal leveren aan het concert. Zijn drive om van betekenis te willen zijn voor mensen en zijn passie voor taal, komen samen in zijn activiteiten als Woordenschilder. Tijdens het concert zal hij de verschillende programmaonderdelen aan elkaar verbinden en met een creatieve bijdrage de juiste snaar weten raken bij het publiek.

Passie voor gitaren en gitaarmuziek
Dat laatste zal Chris Janssen, klassiek gitarist in hart en nieren, ook zeker gaan doen met zijn muzikale optreden tijdens Memories. Hij heeft ongetwijfeld mooie herinneringen aan de vele optredens die hij heeft gehad in allerlei bandjes en aan zijn studietijd aan het Conservatorium in Maastricht. Hij heeft jarenlang gitaarles gegeven via diverse muziekscholen, waaronder de Muziekschool Tegelen, en is nog altijd actief in de muziek. Onder andere samen met de bekende gitarist Cor Mutsers waarmee hij een cd heeft genomen, met als verbindende factor de passie voor gitaren en gitaarmuziek.

Passie voor zingen
Quint is een koor met een twintigtal enthousiaste vrouwen tussen de 30 en 50 jaar met een gedeelde passie: samen zingen op hoog niveau! Dat het koor grensverleggend is, blijkt niet alleen uit haar repertoire dat varieert van klassiek tot lichte muziek, maar ook uit de samenstelling: de zangeressen zijn afkomstig uit de wijde omtrek van Venlo, onder meer uit Duitsland. Quint durft de lat hoogt te leggen en werkt onder de professionele leiding van dirigente Esther Zaad continue aan doorontwikkeling in kwaliteit én diversiteit. Van madrigalen tot popmuziek en van kerkelijk tot werelds: Quint geeft er een eigen sound aan! Daarbij gaat het koor altijd op zoek naar mogelijkheden om een goede performance neer te zetten die net even anders is. En dat geldt zeker ook voor het concert op 1 juli a.s.! Kaarten zijn verkrijgbaar via [email protected].

Dus: kom kijken, kom luisteren en ontdek de nieuwe kanten van Quint!

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen