Scholen Hazenkamp openen hun nieuwe Beweeg- en Leerplein!

Foto: © Christian Driessen-Cordang.

Op vrijdag 17 juni hebben de leerlingen van Bassischool de Regenboog en speciaal basisonderwijs de Schans hun nieuwe Beweeg- en Leerplein bij de Hazenkamp officieel geopend.

Het plein is groener geworden en nodigt uit tot bewegen, een heel belangrijk aandachtspunt in deze tijd. De opening afgelopen vrijdag was een feestelijke moment, waar de scholen de afgelopen drie jaar naartoe hebben gewerkt. De dag was voor de leerlingen gevuld met sport en spel, geholpen door de VVV Foundation, Venlo.fit en Het bewegend kind.

Het plein is samen met leerlingen en leerkrachten officieel geopend samen met wethouder Jacques Smeets, en Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder van de Stichting Jantje Beton.

De wens voor een nieuw schoolplein bestond al een hele tijd. De oude inrichting voldeed niet meer aan de visie die de scholen hadden met betrekking tot het spelen, sporten en leren. Samen met de leerlingen werden de plannen gemaakt en werd er gestart met het werven van fondsen. De uitwerking kwam in een stroomversnelling toen het enige speeltoestel op het plein afgekeurd werd en weggehaald moest worden.

Met de hulp van diverse donateurs, zoals het Wijkoverleg Blerick, Jantje Beton, Gemeente Venlo en vele anderen, is de realisatie van het plein uiteindelijk gelukt. Juist door de centrale ligging heeft het plein ook een functie in de wijk. Nu de realisatie klaar is, kunnen de kinderen ook na schooltijd naar hartenlust spelen.

Op het nieuwe plein is van alles te doen, zoals klimmen, rennen, schommelen, springen, voetballen, stoeien of op een heus podium staan. Ook aan chillplekken, verkeersroutes en freerunmogelijkheden is gedacht.

Kortom het nieuwe plein is een plek vol beweeg- en leerplein voor iedereen!

Reacties

Cookieinstellingen