MOSA~Regio organiseert het Regionale Zomerevent (RZE)

Foto: Zwem- en waterpolovereniging Mosa~Regio

In het weekend van 11 en 12 juni wordt er in zwembad de Wisselslag te Blerick het Regionale Zomerevent (RZE) gehouden. Dit is een combinatie van de wedstrijden Limburgse Minioren finale en de Limburgse B kampioenschappen. Het RZE is het Limburgs kampioenschap voor de zwemmers in de leeftijdscategorie vanaf 8 jaar en ouder (t/m senioren).

In 2020 hadden zij deze wedstrijd ook al toegewezen gekregen door de KNZB, maar helaas werd dit event in 2020 en 2021 afgelast door corona. Gelukkig gaat de wedstrijd dit jaar wel door! Met hulp van een grote groep vrijwilligers proberen we er deze twee dagen een geslaagd en gezellig zwemkampioenschap van te maken.

Aan deze wedstrijd nemen ongeveer 12 verenigingen uit heel Limburg deel. Iedere dag wordt er door ongeveer 150 zwemmers gezwommen. De afstanden die gezwommen worden variëren van 50 meter tot 200 meter in allerlei
verschillende wedstrijdslagen.

Iedereen is van harte welkom om de jeugdige zwemtalenten uit heel Limburg te zien strijden voor een podiumplaats.
De wedstrijd begint op zaterdag en zondag om 13.30 uur. Volwassenen betalen € 2,00 entree en kinderen onder de 12 jaar kunnen gratis naar binnen. De organisatie hoopt jullie te mogen verwelkomen in zwembad de Wisselslag.

Reacties

Cookieinstellingen