Henk Vossen in de ELE Rally voor de tweede maal in actie in eigen land

Foto: © Erik van ‘t Land.

Na de JACK’s Drenthe Rally is het komend weekend de beurt aan de ELE-Rally om het peloton Nederlandse rallycoureurs een uitdagende wedstrijd voor te schotelen. Voor de Limburger Henk Vossen wordt het een bijzonder evenement, dat wordt onderstreept met zijn startnummer.

Dat Henk Vossen een rallyveteraan is kan gevoeglijk als bekend worden verondersteld. Met nimmer aflatend enthousiasme is hij nog steeds actief in zijn geliefde sport. Zorgvuldig stelt hij zijn kalender samen met wedstrijden die hem maximaal kunnen motiveren. Daaronder altijd een paar grote internationale rally’s, doorgaans van WK-niveau. Maar bij zijn eigen ELE-Rally zal hij nooit verstek laten gaan. “Ik beschouw het als mijn thuisrally. Met mijn bedrijf Helichem heb ik al een jarenlange relatie met de wedstrijd en zijn organisatoren. Wij gebruiken het evenement ook als incentive voor de zakenrelaties van Helichem. We ontvangen onze gasten op een locatie in de buurt van het startpodium, waarna het met een touringcar richting de klassementsproeven gaat. De dag wordt afgesloten met een informeel buffet aan de rand van een rallyproef,” legt Vossen uit. Zijn lange verbintenis met de ELE-Rally, die dit jaar voor de 57e keer wordt verreden, wordt dit jaar onderstreept door zijn startnummer 50 waarmee de ELE-Rally organisatie hem in het zonnetje zet. “Precies vijftig jaar geleden, in 1972 dus, reed ik voor de eerste keer de ELE-Rally. Die was toen overigens op een andere leest geschoeid. Dit feit was de organisatie niet ontgaan en daarom gaven ze mij het startnummer vijftig. Wat overigens niet inhoudt dat ik pas als vijftigste equipe van start moet gaan, zoals dat dan gebruikelijk is. Met mijn navigator Lieke Bouwman-Dautzenberg start ik gewoon als zevende. Tussen de andere R5 klasse deelnemers.” Als die zevende positie aan het eind van de rit, op het finishpodium in Son, nog steeds geldig is beschouwt Vossen zijn deelname als zeer geslaagd: “Er zijn elf inschrijvingen voor de R5/RC2 klasse, de snelste categorie in ons land, met voorin een stuk of zes à zeven hele snelle, jonge coureurs. Zeg maar de eredivisie van de rallysport. Daarachter zit een groepje net iets langzamere deelnemers. Een soort eerste divisie. En daarin hoor ik thuis en kan ik me meten met de concurrentie. Dat kan nog een leuke strijd worden. Aan de rally an sich zal het niet liggen. De ELE staat ieder jaar weer garant voor mooie, uitdagende klassementsproeven. Dat zal dit jaar vast niet anders zijn.”
De 57e editie van de ELE-Rally start op zaterdag 21 mei om 11.18 uur in het hartje van de Brabantse plaats Son. De eerste klassementsproef volgt om 11.39 uur. De elfde en laatste proef start precies tien uur later waarna de winnende equipe om 22.08 uur op het finishpodium in Son wordt verwacht. De rijders zullen dan in totaal 375 kilometer hebben afgelegd, waarvan 122 als klassementsproef.

Reacties

Cookieinstellingen