Stoeptegels met QR-codes verfraaien Belfeld

Foto: Verkregen via Danny op het Veld.

In Belfeld zijn vele vrijwilligers actief om het dorp mooier en socialer te maken. Dorpsraad Belfeld is de motor achter vele initiatieven, ontstaan vanuit de Belfeld Ambitieboeken in 2018. Daaruit zijn tientallen groepjes betrokken inwoners begonnen hun ideeën te realiseren. Ondanks de corona periode zijn de meeste werkgroepen stug door gegaan met de realisatie.

De resultaten worden steeds zichtbaarder in het dorp. We hebben prachtig opgeknapte en bijgehouden rotondes, een vlindertuin, een rolstoeltrampoline, Jeugd Oet Belvend, wandelrouteborden, een kunstwerk op het viaduct onder de A73 en nog veel meer.

QR-code stoeptegels
Hierdoor geïnspireerd kreeg Danny op het Veld het idee om QR-code stoeptegels te leggen op bijzondere plekken in Belfeld. Hij heeft subsidie aangevraagd en gekregen uit het project “Venlo mien Hert”. Achter deze QR-codes vindt men cultuurhistorische informatie over een pand of de plek waar de tegel ligt.

Twan Ernst (Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal), Jan Peeters (Schrijver van diverse boeken over Belfeld) en Luciënne op het Veld (Dorpsraad) zijn aangesloten bij de werkgroep. Gezamenlijk zijn zij de afgelopen maanden enthousiast aan de slag gegaan. Eerst zijn interessante locaties bepaald en daarna werd er zoveel mogelijk informatie over elke locatie verzameld.

Vele boeken zijn geraadpleegd, foto’s uit de oude doos gehaald en websites nageplozen. Ook hebben zij mensen geïnterviewd, waarvan geluidsfragmenten of videobeelden zijn gemaakt. De webpagina’s, via de QR-codes opvraagbaar, zijn erg leuk en informatief geworden. Ze bevatten ook vele foto’s zonder dat lange teksten gelezen hoeven worden.

Afgelopen week zijn de eerste stoeptegels met QR-codes in het dorp gelegd. Eric Timmermans heeft samen met Danny deze noeste arbeid verricht. De komende weken zullen ook in het buitengebied QR-codes verschijnen, hier niet op stoeptegels maar op paaltjes. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande borden of paaltjes om “verrommeling” van de omgeving te voorkomen.

Ben je benieuwd naar de informatie die onder de QR-codes beschikbaar is? Loop of fiets dan eens door het dorp. Je komt vast enkele tegels tegen. Scan de code met je telefoon en laat je verrassen. 

‘TROTS OP BELFELD’ dag
Tijdens de ‘TROTS OP BELFELD’ dag op 18 juni kan iedereen de resultaten van alle projectgroepen gaan bekijken. Via een digitaal uitgezette wandel- en fietsroute kom je langs alle locaties waar de projecten zich presenteren of zichtbaar zijn en ook langs de locaties waar QR-codes liggen. Alle inwoners van Belfeld krijgen hiervoor een huis-aan-huis uitnodiging. Hierop staat ook vermeldt waar geprinte wandel-  en fietsroutes verkrijgbaar zijn. Tijdens de route is het ook mogelijk een quiz te doen. De antwoorden zijn te vinden op de pagina’s waar de QR-codes naar verwijzen. Aan het einde van de route kun je de quiz digitaal inleveren en krijg je direct je score te zien. 

Wij zijn trots op wat we bereikt hebben, laat u verrassen! Tot ziens op de ‘TROTS OP BELFELD’ dag, 18 juni in Belfeld. 

Reacties

Cookieinstellingen