Excursie Stichting het Limburgs Landschap: Wandelen in de Océ-Weerd

Foto: © Nelly Schouenberg.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 18 mei om 13.30 uur weer een interessante excursie plaats. Deze start vanaf het Kapelletje van Genooy, Genooyerkapelweg in Venlo. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel. Aanmelden is verplicht voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Océ-Weerd
Net buiten de stad in het noorden van Venlo bevindt zich het natuurgebied de Océ-Weerd een prachtig stukje natuur aan de Maasoever. Inmiddels is er al veel natuur gerealiseerd. De Océ-Weerd kleurt in de maand mei wit van de margrieten en de veldsalie en kleine pimpernel zijn hier ook al talrijk aanwezig.

Maascorridor
Natuur op de oevers van de Maas, zoals de Océ-Weerd is zeldzaam. Allerlei ingrepen hebben de rivier in Noord-Limburg langzaam maar zeker veranderd in een scheepvaartkanaal. Met het project Maascorridor is inmiddels op vele plaatsen langs de Maas natuur gerealiseerd. Tegelijkertijd is dit een goede manier om hoogwaterproblematiek aan te pakken. Door de rivier meer ruimte te geven kunnen de Maasoevers veranderen in een afwisselend en langgerekt lint van moerassen, geulen, bloemrijke graslanden, ruigten en ooibos. De begrazing met Galloway-runderen speelt hierbij een belangrijke rol. De gidsen vertellen tijdens deze wandeling meer over de natuur en zijn bijzondere planten en omgeving.

Reacties

Cookieinstellingen