Arriva Limburg trakteert reizigers op digitale tijdschriften en boeken via gratis app

Foto: © Arriva - persfoto.

Tijdschriften en boeken lezen in het openbaar vervoer. Dit is vanaf 1 mei mogelijk in treinen en bussen van Arriva in heel Limburg. Als extraatje voor haar reizigers geeft Arriva tot het einde van dit jaar (2022) al haar reizigers gratis (en zonder account) toegang tot ruim 1500+ tijdschriften, 500+ boeken en 200+ luisterboeken via de Wait-app.

Reizigers kunnen er gebruik van maken zodra ze in de trein van Arriva stappen, op de bushalte staan of in de bus van Arriva zitten. Meer informatie is terug te vinden op www.arriva.nl/wait.

Hoe werkt het?
De Wait-app geeft automatisch toegang zodra een reiziger bij één van de ruim 3000 Limburgse bushaltes van Arriva staat. De app werkt tevens in alle bussen én treinen van Arriva in Limburg. In de bus vraagt de app om het viercijferige voertuignummer. Dit nummer staat in bussen rechts van de chauffeur, bovenin. In de trein hoeft de reizigers niets te doen. De app herkent automatisch dat de reiziger zich in een trein van Arriva bevindt. Voor reizigers die hun artikel tijdens de rit niet uit hebben kunnen lezen, onthoudt Wait waar ze gebleven zijn om zo op de terugweg verder te kunnen lezen.

Over Arriva Nederland
Arriva Nederland is onderdeel van Arriva Group, waar Deutsche Bahn eigenaar van is. Arriva verzorgt personenververvoer en is actief in veertien Europese landen. In Nederland telt Arriva zo’n 5.500 medewerkers. Je komt ons tegen in de provincies Drenthe, Flevoland, Fryslân, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland. Naast trein- en busvervoer zijn we actief in de Nederlandse touringcarbranche onder de naam Arriva Touring. Arriva Touring verzorgt ook het vervoer op Amsterdam Airport Schiphol.

Over Wait
Wait is een app waarmee gebruikers via hun eigen telefoon of tablet gratis toegang hebben tot tijdschriften, boeken en luisterboeken op een Wait locatie. Hiermee helpt Wait organisaties waar wacht- reis- en verblijfsmomenten gelden om het verblijf positief te beïnvloeden, wat bijdraagt aan een verhoging van de klanttevredenheid.

© Arriva. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen