Excursie Het Limburgs Landschap: Maascorridor – Romeinenweerd

Foto: Limburgs Landschap.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd.  Zo vindt er op zondag 8 mei weer een interessante excursie plaats. Deze start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Café de Elze, Baarlosestraat 324, 5926 PN te Hout-Blerick.

De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel. Aanmelden is verplicht voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Maascorridor
Natuur op de oevers van de Maas is zeldzaam. Allerlei ingrepen hebben de rivier in Noord-Limburg langzaam maar zeker veranderd in een scheepvaartkanaal. Met het project Maascorridor is inmiddels op vele plaatsen langs de Maas natuur gerealiseerd. Tegelijkertijd is dit een goede manier om hoogwaterproblematiek aan te pakken. Door de rivier meer ruimte te geven, kunnen de Maasoevers veranderen in een afwisselend en langgerekt lint van moerassen, geulen, bloemrijke graslanden, ruigten en ooibos. Deze verandering is al te zien in voorbeeldgebieden zoals de Romeinenweerd. De gidsen zullen er tijdens deze excursie van alles over vertellen. 

Reacties

Cookieinstellingen