Excursie Stichting het Limburgs Landschap: Vogelwaarnemingen op de Groote Heide

Foto: © Piet Fleuren.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op zondag 1 mei weer een wandeling plaats. De excursie start om 08.00 uur vanaf Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo. De excursie is gratis. Aanmelden is verplicht voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender. Denk aan stevig schoeisel en een verrekijker.

Vogelwaarnemingen
Heel veel vogelactiviteiten spelen zich in de ochtend af. Dan is meestal ook de uitbundigste zang te horen. Met hun melodieuze liedjes verraden ze hun schuilplek, maar er steekt meer achter hun gezang! 

Deze ochtend horen we waarschijnlijk de zang van de Boomleeuwerik, Veldleeuwerik, Boompieper en de Geelgors, die in de volksmond ook wel het Beethovenvogeltje wordt genoemd, vanwege de sterke gelijkenis met Beethovens openingsnoten van zijn 5e symfonie.

De gids van de Groote Heide kan de deelnemers alles over waarnemingen, tellingen, gedrag en soorten vertellen. Iedereen is van harte welkom op deze vroege vogelwandeling.

© Limburgs landschap. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen