Koningsdag in Blerick

Foto: © Winkelhart Blerick.

Eén dag in het jaar kleurt Blerick compleet oranje. Winkelhart Blerick kent al vele jaren een zeer uitgebreide Oranjemarkt. Een mooie traditie op Koningsdag, die in de wandelgangen de grootste van heel Limburg wordt genoemd. Op 27 april, de nationale feestdag, wordt iedere vierkante meter van het Blerickse centrum oranje.

Kinderfantasiemarkt
In hartje Blerick start op woensdagochtend om 7:00 uur ’s-ochtends de KinderFantasieMarkt. Tijdens deze vrijmarkt verkopen kinderen zelfgemaakte en tweedehands spullen. Dit brengt volop bedrijvigheid en gezelligheid!

Koningsmarkt
Het kleurrijke geheel van de kindermarkt gaat vanzelf over in de grote oranjemarkt die als een groot lint door het hele centrum staat opgesteld. Vele kooplieden zijn van de partij om hun producten aan te prijzen. De commerciële markt en de winkels zijn op deze woensdag 27 april geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Het beloofd een fantastische dag te worden voor jong en oud!

Geen afval
De organisatie zet dit jaar net als in 2019 extra in op de duurzame gedachte. In dat jaar werd er veel minder afval achtergelaten. Gelukkig, want al dat afval is uiteraard slecht voor het milieu en zeer kostbaar om af te voeren. Er zal dus wederom géén vuilniswagen meer beschikbaar zijn en iedere verkoper wordt erop gewezen niet verkochte spullen weer mee naar huis te nemen. “Laten we hier samen op toezien” aldus de organisatie.

Kinderamusement
Uiteraard is er ook dit jaar weer Kinderamusement met CHIELKE.

© Winkelhart Blerick. 

Reacties

Cookieinstellingen