School past programma activiteitendag aan na commotie

Foto: © https://www.ogvo.nl/collegedenhulster

Op sociale media werd gesuggereerd dat de school leerlingen wilde uithongeren daarom heeft de directie van College Den Hulster besloten de activiteitendag voor leerlingen van het vmbo vandaag aan te passen

Challenge day
De bedoeling was om tijdens de challenge day – op 21 april –  zes uur lang in hetzelfde lokaal door te brengen, geen digitale apparatuur te gebruiken en niet te eten. Daarmee wil(de) Den Hulster leerlingen bewust maken van de situatie waarin veel mensen op andere plekken in de wereld zich bevinden.

Les aangepast
Leerlingen krijgen vandaag tijdens de lesuren wel lessen over burgerschapsvorming en saamhorigheid, zoals eerder aangekondigd, maar de uitdaging om tijdens deze lessen niet te eten en niet door het gebouw te verplaatsen, komt te vervallen.

‘Eerder heeft u bericht ontvangen over de activiteiten tijdens de activiteitenweek. Een van deze activiteiten was de ‘challenge day’ morgen voor 1TH1, 1TH2 en 1TH3. Het idee achter deze actie was dat leerlingen, zoals gewoonlijk, les krijgen in een klaslokaal. Het verschil met een normale lesdag is dat ze van het eerste tot en met het zesde lesuur hun digitale devices inleveren en tijdens deze uren niet eten. Deze actie was geheel vrijwillig: leerlingen waren vanzelfsprekend niet verplicht om hieraan deel te nemen en konden op ieder moment besluiten om te stoppen.
Aangezien deze activiteit vandaag enige commotie heeft veroorzaakt, hebben we besloten om de activiteit morgen, donderdag 21 april, voor de klassen 1TH1, 1TH2 en 1TH3 aan te passen.’

Vrijwillig
‘Deze actie was geheel vrijwillig: leerlingen waren vanzelfsprekend niet verplicht om hieraan deel te nemen en konden op ieder moment besluiten om te stoppen.’ zo schrijft de Directie College Den Hulster op haar Facebookpagina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen