Expositie “Ontmoetingen en Emoties” in Franz Pfanner Huis

Foto: © Expositie “Ontmoetingen en Emoties” in Franz Pfanner Huis

Een serie indringende portretten van Kees Habraken wordt van 24 april t/m 29 mei 2022 geëxposeerd in het Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink in Arcen.

Kees ontmoette tijdens zijn talrijke reizen veel mensen. Hij registreerde hun vreugde, geluk en opwinding, maar ook hun zorgen, angst en bedroefdheid. In plaats van daarover met woorden te vertellen verhaalt hij op beeldende wijze over zijn observaties. Zijn doel is niet in de eerste plaats een zo goed mogelijk gelijkend portret van zijn ‘modellen’ te maken. Zijn werk weerspiegelt vooral hun emoties. Die zijn universeel, ongeacht de plaats waar mensen wonen, de kleding die zij dragen of hun etnische achtergrond. 

Die gerichtheid op het innerlijk van de mens vindt zijn oorsprong in zijn voormalige beroep psychotherapeut: een beroep waarin hij zijn cliënten ook moest observeren en zich moest verdiepen in hun emoties en drijfveren. 

De meest gebruikte techniek in zijn olieverfschilderijen is “alla prima”, waarbij verf in één keer aangebracht wordt in plaats van door herhaald schilderen. 

Op 24 april om 11:30 uur is er een officiële opening van de expositie, die wordt verricht door Joep Vossebeld, curator van het Odapark in Venray. 

De tentoonstelling is open op woensdag, zaterdag en zondag en op Hemelvaartsdag van 13:00 tot 17:00 uur. Kees Habraken zal ook zelf aanwezig zijn op 27 april en 26 en 29 mei. Entree vrij, giften worden op prijs gesteld. Zie ook: www.franzpfannerhuis.nl en www.keeshabraken.nl 

Reacties

Cookieinstellingen