Voorjaarsexcursie Stichting het Limburgs Landschap: April doet wat hij wil!

Foto: © Nelly Schouenberg.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd.  Zo vindt er op zaterdag 23 april weer een excursie plaats met speciale aandacht voor ontluikend groen en voorjaarsbloeiers.

De excursie start om 10.00 uur vanaf Gasterij Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55, 5915 PS in Venlo. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel. Aanmelden is verplicht voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Genieten van de lente!
Het voorjaar is begonnen en de natuur ontwaakt uit een korte winterslaap. Bomen en struiken staan in de knop en de voorjaarsbloeier schieten uit de grond. De katjes van de wilgen barsten open en de sleedoorn en het krentenboompje laten snel hun prachtige bloesem zien. Het maartsviooltje en het speenkruid zijn met hun felgele kleur markant aanwezig in het landschap. De bloei is nodig voor de zaadvorming en zorgt daardoor voor de instandhouding van diverse plantensoorten. De eerste hommelkoningin gaat meteen op zoek naar voedsel en zoekt na enkele weken een geschikte plaats om haar eitjes te leggen. Ook de vogels kwetteren er weer uitbundig op los. Kortom, het voorjaar gaat weer stevig van start. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen