Gemeente Venlo: De “Kei”positief overgedragen aan Venlo

Foto: © De “Kei”positief.

Venlo de volgende beweger:

De Keipositief is aangekomen in Venlo. Met een officiële overdracht op het Stadskantoor wordt de beweging van positieve gezondheid verder handen en voeten gegeven in onze gemeente. Gemeente Venlo is na Horst aan de Maas de tweede “beweger”. Van hieruit vertrekt de “Keipositief” naar Roermond om daar het gedachtegoed van positieve gezondheid verder onder de aandacht te brengen. Met het doorgeven van de #Keipositief wordt in Venlo een nieuwe impuls gegeven aan positieve gezondheid. Keike en Meike, twee clowns die staan voor positiviteit, energie en welbevinden, dragen de steen over aan Wethouder Schatorjé na een interessante tocht van Horst aan de Maas naar Venlo.

 

Positieve Gezondheid
#Keipositief is een mooi voorbeeld van hoe invulling gegeven wordt aan het concept Positieve Gezondheid. Gezondheid wordt meestal gezien als “niet ziek zijn”, maar gezondheid is veel meer. Positieve gezondheid gaat niet alleen over lichamelijke gezondheid. Het gaat over de optelsom hoe je het leven ervaart. Denk aan zingeving, kwaliteit van leven, kunnen meedoen of je psychisch goed voelen (mentaal welbevinden). Positieve gezondheid helpt je bij bewustwording van jouw persoonlijke situatie en om te gaan werken aan jouw persoonlijke doelen.

Happy Stones
Het idee van Keipositief is om aan de slag te gaan met zogenaamde “Happy Stones” (blije keien). Happy Stones zijn kleurrijk versierde stenen die u samen met anderen kunt maken en verstoppen in de natuur of in de stad, zodat anderen ze vinden. Als u een Happy Stone vindt, kunt u hem weer verstoppen voor iemand anders om te vinden. Maar er zijn ook mensen die ze mee naar huis nemen en ze verzamelen. Met zo’n kei kunt u mensen kennis laten maken met iets wat u graag wilt delen. De ontvanger beleeft een geluksmomentje bij het vinden van zo’n steen en voor de maker is het leuk om iets voor een ander te kunnen betekenen.

De stenen worden neergelegd op mooie plekken plekjes in Venlo, in de natuur, maar ook in de stad of dorpskernen. Het maken, verstoppen en/of vinden van de keien nodigt mensen uit om samen met elkaar in beweging te komen, in de vorm van het beschilderen, maar ook door op pad te gaan met de fiets of te voet om de stenen te verstoppen of te zoeken.

Vragen?
In Venlo is Incluzio hier actief mee. Voor vragen kunt u ook bij hen terecht door te bellen naar 088 298 7653 of door te mailen naar Jamale Boukhettame via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen