Krefeld en Venlo in gesprek: burgemeesters en Europarlementariërs

Foto: © Gemeente Venlo.

Het einde van het project Im Gespräch/In gesprek van de bibliotheken van partnersteden Krefeld en Venlo nadert. De unieke reeks van gesprekken om elkaar in onze grensregio beter te leren kennen, sluiten we deze maand af met burgemeester Antoin Scholten van Venlo en Oberbürgermeister Frank Meyer van Krefeld. Ook de Europarlementariërs Vera Tax (NL) en dr. Stefan Berger (D) zijn te gast tijdens deze laatste ontmoetingen, waarbij het thema ‘politiek en maatschappij’ centraal staat. 

In Krefeld ontmoeten burgemeester Antoin Scholten en Oberbürgermeister Frank Meyer elkaar op 18 januari. Via een livestream vanuit de Mediothek Krefeld is te zien hoe de burgemeesters verder ingaan op de samenwerking die met de inmiddels bijna zestigjarige stedenband is ontstaan. Interessant is ook te horen hoe de samenwerking tussen de steden tastbaar wordt in het dagelijks leven van de inwoners van Venlo en Krefeld. Sinds 2015 is namelijk formeel vastgelegd dat beide steden ook op toeristisch en economisch gebied nadrukkelijk willen samenwerken.

Een week later, op 25 januari, zijn in de Stadsbibliotheek in Venlo de Europarlementariërs Vera Tax (PvdA) en dr. Stefan Berger (CDU) te gast. Als voormalig raadslid en wethouder in Venlo is mevrouw Tax goed bekend met deze gemeente. Sinds 2019 zet zij zich in voor een eerlijker en toleranter Europa waar iedereen zichzelf mag zijn. Haar Duitse collega dr. Stefan Berger heeft een economische portefeuille met de digitalisering van de financiële wereld als zwaartepunt. Deze twee politici geven ons een uniek kijkje achter de Brusselse schermen en het functioneren van het Europese Parlement en de wijze waarop ze internationaal samenwerken.

Livestream
Beide avonden zijn via een livestream te volgen van 19.00 tot 20.30 uur. Gratis aanmelden is mogelijk via de website van de Bibliotheek Venlo.

Reacties

Cookieinstellingen