Kappers vinden compensatie onvoldoende, demonstratie gepland

Foto: © Pixabay.

De kappersbranche gaat op donderdag 30 december in heel Nederland demonstraties houden tegen het coronabeleid. Kappers vinden dat zij niet of onvoldoende worden gecompenseerd en laten zich op deze dag zien en horen, ‘binnen de daarvoor gestelde coronaregels’.

Volgens ondernemerscollectief Ik kan niet meer – Knippen hebben zich al bijna tweehonderd kappers aangemeld in meer dan 120 gemeenten. In Limburg wordt onder meer in Venlo, Brunssum, Eijsden-Margraten, Leudal, Sittard-Geleen, Kerkrade, Voerendaal, Nederweert, Roermond en Vaals actie gevoerd aldus 1Limburg.

Voor de kleine zelfstandige thuiskappers is er alleen steun als er geen partner is die meer inkomen heeft dan 1500 euro. Voor de kleine zelfstandige kappers met een salon is de steun voor de derde keer op rij ontoereikend.

Ondernemerscollectief Ik kan niet meer – Knippen: “De wet- en regelgeving was en is nog steeds niet duidelijk waarom kleine zelfstandigen die hun vak aan huis uitoefenen hun werkzaamheden niet mochten of mogen uitvoeren. Buitenom het feit dat dit vanuit de Regering op het gebied van volksgezondheid natuurlijk niet wenselijk was en is. De coronawet voorziet namelijk (in het geheel) niet in maatregelen in een woning. Wat in de steunmaatregelen dan weer wel als argument is gebruikt om niet financieel te compenseren.”

De opbrengst van de demonstratie en acties zullen gebundeld in meldingen en foto’s aan de Tweede Kamer in een petitie worden aangeboden. De branche vindt het belangrijk te laten zien dat de actie gevoerd wordt binnen de gestelde regels.

 

Reacties

Cookieinstellingen