Gemeente Venlo; Voor wie klopt jouw hart?

Foto: © Gemeente Venlo.

Bericht van de gemeente: Kerst en nieuwjaar komen eraan. We naderen de afsluiting van een bewogen jaar. Een jaar waarin elkaar zien, elkaar helpen en steunen heel belangrijk zijn geweest. We herinneren ons nog steeds die krachtige beelden van al die mensen, zij aan zij op de dijken en in de dorpen. Allemaal mensen die elkaar spontaan en met een groot hart de helpende hand boden tijdens het hoogwater. Daar werd de kracht van samen in al haar eenvoud duidelijk. 

Hartverwarmend
Corona heeft ons ook dit jaar geraakt en raakt ons nog steeds. Het brengt verdriet en eenzaamheid, maar heeft op sommige momenten ook juist het mooie en goede bij onze inwoners bovengebracht. In de vorm van ‘Venlo mien Hert’ hebben we dat overal teruggezien. Wat hebben we mooie initiatieven mogen ondersteunen die mensen hebben samengebracht. Denk aan het Alzheimerproject in het atelier van Tieneke om spullen te maken voor mensen met dementie, buurtfeesten, uitstapjes van jongeren naar pretparken, muziek en feestavonden voor bijvoorbeeld VieCuri. Maar ook opknapbeurten van buurten, wandeltochten, fietstochten, goede gesprekken, ondernemersontbijten, Steingood, silent disco en nog veel meer!

Wij zijn ontroerd door deze enorme inzet voor elkaar en met elkaar, maar nog belangrijker: de inwoners van Venlo zijn geraakt en verbonden door al deze geweldige acties. Wij hopen dat de beweging die afgelopen jaar met ‘Venlo mien Hert’ is gestart, komend jaar verder gaat. We hopen dat mensen aandacht voor elkaar blijven houden en zorgzaam voor elkaar blijven. We hopen dat mensen de verbinding met elkaar blijven zoeken en dat ze activiteiten met en voor elkaar blijven organiseren, ook zonder dat daar een subsidie tegenover staat. Wij hebben er vertrouwen in dat jullie, de inwoners van Venlo, ook komend jaar er voor elkaar zullen zijn en samen verbinding blijven zoeken.

Verbinding
De komende tijd wordt de verbondenheid die we hebben gezien bij ‘Venlo mien Hert’, zichtbaar in de verschillende kernen van gemeente Venlo. Het grote hart van de Venlonaar zien we daar terug. Ga samen wandelen of fietsen en breng een bezoekje aan de verschillende stadsdelen van onze gemeente en vind daar het grote hart dat we hebben voor Venlo. Denk hierbij wel aan de maatregelen.

Met alle inwoners vormen we de levenslijn, de aorta, van onze mooie gemeente. Die verbinding die we als Venlonaar met elkaar hebben, gaan we de komende dagen ook terugzien. Hoe? Laat je verrassen. Hou een oog op mooder Maas en zoek langs het water naar de verbinding.

Vertel ons voor wie jouw hart klopt
Het afgelopen jaar heeft ons ook geleerd dat we niet weten wat de toekomst brengt. Daarom is het zo belangrijk om niet te wachten met zeggen hoe belangrijk iemand voor je is; om te zeggen voor wie jouw hart klopt. Deel jouw waardering en deel deze boodschap met de gemeente in een filmpje. Vertel Venlo waarom iemand zo belangrijk voor je is.

De komende anderhalve week verschijnt in verschillende kernen een videomaker die onze inwoners vraagt voor wie hun hart klopt. Maar hier hoef je natuurlijk niet op te wachten! Je kunt ook zelf je boodschap opnemen met je telefoon. Vertel in dat filmpje voor wie jouw hart klopt en waarom. Bijvoorbeeld: Mijn hart klopt voor Esther, mijn collega in de zorg, die het nu heel zwaar heeft. Of denk aan die buurman die je helpt met de tuin op orde te brengen. Of die vrijwilliger die altijd klaarstaat om bij te springen. Of je partner, omdat die het licht in je ogen is. Kortom: Voor wie klopt jouw hart?

Vind je het moeilijk om zelf het filmpje op te nemen? Vraag bijvoorbeeld je vader, moeder, zoon, dochter, broer, zus, buurman of buurvrouw om het filmpje te maken. Stuur dit filmpje naar [email protected] Via onze social media kanalen delen we al deze mooie berichten en wordt nog duidelijker hoe vol ons grote hart klopt.

Reacties

Cookieinstellingen