VVV-Venlo verliest van jong FC Utrecht

VVV-Venlo heeft vrijdagavond een dure nederlaag geleden tegen Jong FC Utrecht. In Covebo Stadion – De Koel – kwam de ploeg van trainer Jos Luhukay niet verder dan een benutte penalty van Sven Braken en dat bleek niet genoeg voor een resultaat. Dankzij twee doelpunten van Nick Venema gingen de beloften van FC Utrecht er met de drie punten vandoor: 1-2.

Vergeleken met de gewonnen uitwedstrijd tegen Telstar ( 1-3 ) voerde Luhukay één wijziging door in zijn opstelling. Doelman Delano van Crooij, die vorige week in Velsen-Zuid nog uitviel, kon gewoon aan de aftrap verschijnen. Dat gold niet voor Erik Sorga. De Estse spits zat vanwege lichte fysieke klachten op de bank en werd vervangen door Yahcuroo Roemer. Na een kwartier werd Roemer voor het eerst gevaarlijk, maar de buitenspeler kon de bal niet goed controleren. Zo leverde een kansrijke situatie slechts een corner op voor VVV, dat daarvoor ook al dreigend was. Uit een goede voorzet van de opgestoomde linksback Simon Janssen kwam Sven Braken net te kort om de thuisploeg op voorsprong te glijden. Kort daarvoor was ook Jong Utrecht al eens gevaarlijk via Venema, die net voorlangs schoot.

Braken breekt de ban
Namens VVV was Braken dus al een keer dicht bij een doelpunt en de spits kreeg na 25 minuten de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Bij een vrije trap voor VVV werden zowel Mitchell van Rooijen als Stan van Dijck naar het gras getrokken en daarop legde scheidsrechter Michael Eijgelsheim de bal op de stip. Braken bleef vervolgens koel vanaf elf meter en opende de score met zijn vierde competitiedoelpunt van het seizoen. Na de openingstreffer werden er in de eerste helft nauwelijks echte uitgespeelde kansen gecreëerd door VVV, terwijl Jong Utrecht niet veel verder kwam dan een schot op de vuisten van Van Crooij en een schot recht in de handen van de Venlose doelman. Op slag van rust was Braken nog wel een keer heel dicht bij het tweede doelpunt van de avond, maar het afstandsschot van de spits zeilde rakelings over het Utrechtse doel.

Van Crooij houdt VVV op de been
Zo bleef het voor rust dus bij één doelpunt, maar in de tweede helft lieten de kansen op meer goals weer niet lang op zich wachten. Jong Utrecht kwam sterker uit de kleedkamer en kreeg een grote kans via Venema. De aanvoerder leek de bezoekers van binnen de zestien op gelijke hoogte te gaan schieten, maar Van Crooij voorkwam een zeker doelpunt door de bal met een geweldige redding op de paal te tikken. Die uiterste krachtsinspanning van de doelman werd bijna beloond met de 2-0 van VVV. In de omschakeling ontsnapte Roemer namelijk aan de rechterkant. De aanvaller zag Braken vrij staan voor het doel, maar de voorzet was net te hard, waardoor Braken net te kort kwam om de marge te verdubbelen. Na dat moment werd Jong Utrecht weer een aantal keer gevaarlijk, maar Van Crooij hield zijn doel knap schoon. Vervolgens was het weer de beurt aan VVV om een serieuze kans te creëren. Invaller Aaron Bastiaans kreeg de bal opeens voor zijn voeten en stond oog in oog met Kevin Gadellaa, maar kon geen kracht achter zijn schot zetten, waardoor de doelman van Jong Utrecht redding kon brengen.

VVV geeft wedstrijd uit handen
In het restant van de matige tweede helft kon het nog alle kanten op. Jong Utrecht drong bij vlagen serieus aan, terwijl ook VVV bleef loeren op een uitbraak om de voorsprong te vergroten. Een kwartier voor het einde viel de bal goed voor Jong Utrecht. Venema kreeg de bal uit een hoekschop voor zijn voeten en schoot de bezoekers in de korte hoek langs VVV: 1-1. De Limburgers moesten zo dus nog een keer scoren om de drie punten in Venlo te houden, maar ook in die wetenschap slaagden ze er niet in om nog serieuze kansen te creëren. Een punt leek zodoende dus het maximaal haalbare, maar ook dat zat er niet in. In de 87ste minuut schoot Venema met zijn tweede doelpunt VVV in rouw en zorgde hij voor een overwinning van Jong FC Utrecht.

VVV-Venlo – Jong FC Utrecht: 1-2 ( 1-0 )
25. 1-0, Sven Braken (p).
76. 1-1, Nick Venema.
87. 1-2, Nick Venema.

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Tobias Pachonik, Stan van Dijck, Brian Koglin, Simon Janssen; Mitchell van Rooijen, Kees de Boer ( 65. Jonas Theuerzeit), Levi Smans ( 45. Wassim Essanoussi); Yahcuroo Roemer ( 60. Aaron Bastiaans), Sven Braken ( 77. Ertan Hajdaraj), Joeri Schroijen ( 77. Yannick Leliendal).

Opstelling Jong FC Utrecht: Kevin Gadellaa; Julliani Eersteling ( 84. Raymond Huizing), Ruben Kluivert ( 45. Rick Meijssen), Joshua Mukeh, Gabriël Culhaci ( 76. Eros Maddy); Rayan El Azrak, Yuya Ikeshita, Davy van den Berg ( 68. Djevencio van der Kust), Ayman Sellouf; Mees Rijks ( 76. Sanches Fernandes), Nick Venema.