Meer Bigbelly’s in de binnenstad

Foto: © Gemeente Venlo.

Een stad waar geleefd wordt, raakt vervuild. Daarom is gezamenlijk werken aan een schone stad belangrijk. In het centrum van Venlo heeft de gemeente Venlo in 2019 tien slimme afvalbakken geplaatst en daar komen er binnenkort vijf bij.

De afvalbakken staan op plaatsen waar de meeste overlast van overvolle afvalbakken is. Dit is met name in de buurt van afhaallocaties voor eten en snackpunten.

Vijf extra Bigbelly’s
De ervaring met de eerste tien afvalbakken is zeer positief. Deze afvalbakken kunnen door een zogenaamde pers tot vijf keer meer afval verwerken dan een normale afvalbak. Daarnaast geeft de afvalbak informatie zoals de vulgraad, het aantal inworpen (hoe vaak gaat de klep open), het aantal samenpersingen en hoe vaak de bak wordt geleegd. Aan de hand van deze informatie kan de gemeente uitlezen hoe snel een bak vol is en wanneer de bak dus moet worden geleegd.

Daarom worden vijf extra duurzame afvalbakken geplaatst in de binnenstad. Drie afvalbakken worden op de volgende locaties geplaatst: Maaskade naast de Weerdsprong, Havenkade einde Peperstraat tegen de haven en aan de Vleesstraat. Er volgen ook nog twee flexibele Bigbelly’s die ingezet kunnen worden op locaties waar de behoefte op dat moment het grootst is.

Wat zijn Bigbelly’s?
Bigbelly’s zijn duurzame, zelfpersende afvalbakken die werken op zonne-energie. De afvalbakken van Bigbelly zijn voorzien van een pers. Deze pers werkt op zonnecellen die geplaatst zijn op de bovenkant van de afvalbak. Deze zonnecellen wekken de energie op die nodig is om een pers in de afvalbak te bedienen. Door het samenpersen van afval wordt de capaciteit van de bak vijf tot zes keer groter. Door deze nieuwe afvalbakken gaat de stad na een drukke zondag of Duitse dag schoon de avond in.

Reacties

Cookieinstellingen