Make-A-Wish: Goof (5) uit Venlo geniet van stoere jongens dingen

Foto: © Goof.

Goof is een bezige bij, hij is de hele dag aan het bouwen en houdt van stoere auto’s. Na een zware periode van ziek zijn, kan hij hier weer volop mee bezig zijn. Goof wordt al vanaf 3 maanden behandeld voor kanker, maar nu gaat het beter met hem. Daarom vervulde Make-A-Wish Nederland zijn allerliefste wens. Hij wilde stoere jongensdingen doen.

Op de dag van de wensvervulling wordt Goof, samen met zijn broer en broertje en ouders, thuis opgehaald door motoren met zijspan. Hij is door het dolle heen. Dit vindt hij echt super. Het gezin wordt naar een scoutingterrein in Ysselsteyn gebracht waar allerlei stoere dingen op Goof te wachten staan. Hij mag hout hakken, op een hoge toren van kratten klimmen en een tokkelbaan en overnachtingshut bouwen. Een kampvuur met marshmallows maakt het feest compleet. De hele dag is Goof dolenthousiast. Hij is duidelijk optimaal aan het genieten. Als dan ook nog een stoere Landrover Defender het gezin naar huis brengt, staat hij nog steeds te stuiteren van blijdschap. Hier kan hij nog lang van nagenieten.

Goof zijn korte leventje heeft in teken gestaan van zijn ziekte. Toen hij drie maanden oud was, werd neuroblastoom bij hem geconstateerd en moest hij regelmatig in het ziekenhuis verblijven. Een moeilijke periode voor hem, maar ook voor zijn ouders en broertjes. Maar door elkaar te steunen en positief te blijven, hebben ze zich hier doorheen gevochten. Met deze wensvervulling hebben zij een positieve ervaring gedeeld die hen kracht geeft voor de toekomst.

Make-A-Wish Nederland
Elke dag horen gemiddeld 4 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar positieve energie meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doet deze stichting door samen hun allerliefste wens te laten uitkomen. Het leven van een ziek kind mag niet gaan over ziekzijn alleen!

Reacties