Wegwerkzaamheden tussen Belfeld en Reuver

Foto: © Pixabay.

Op vrijdag 19 november start Rijkswaterstaat met asfaltwerkzaamheden aan de A73 tussen Roermond en Venlo. De snelweg is vanuit Roermond en Duitsland afgesloten richting Venlo tot aan de afrit Maasbree, maar vanuit Venlo richting Roermond en Duitsland wel open. Naar verwachting duren de werkzaamheden van vrijdag 19 november 21.00 uur tot en met maandag 22 november 05.00 uur.

De Rijksweg Zuid is door een verzakking tijdens het hoogwater in dat weekend ook afgesloten in één richting. De Rijksweg Zuid is afgesloten van Belfeld richting Reuver. De brandweer, de ambulance en het openbaar vervoer kunnen er wél door. Rijksweg Zuid is van Reuver richting Belfeld ook afgesloten voor al het zwaar verkeer. Deze worden omgeleid. Het is een onaanvaardbaar risico om het verkeer wat normaal gesproken via de snelweg rijdt nu allemaal via de Rijksweg Zuid om te leiden. Dit verkeer willen we omwille van de verkeersveiligheid en leefbaarheid ook niet in Belfeld en Reuver door de woonwijken en het buitengebied leiden. Daarom worden ook de andere wegen tussen Belfeld en Reuver volledig afgesloten. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt. De hulpdiensten, tractoren en (brom)fietsers kunnen wel gebruik maken van de wegen.

Het gaat hierbij om de volgende wegen in de gemeente Venlo die afgesloten zijn: A73 van Roermond naar Venlo, Rijksweg Zuid van Belfeld naar Reuver, Koelesweg en Reuverweg. In Reuver gaat het om de wegen: Polderweg, Oude Molenweg, De Beuckelen, Ronkenstein, Krommehoek en Krommehoekerweg. De omleidingsroute richting Venlo (en voor zwaar verkeer ook andersom) is via de N273 Napoleonsbaan.

Op verschillende plekken zijn verkeersregelaars aan het werk om de afsluitingen te ondersteunen en verkeer wegens drukte in Venlo en Tegelen in de juiste richting te leiden of zelfs tegen te houden.

Reacties