6 november: Sintermêrte optocht in Blerick

Foto: Sint Maarten.

Tijdens het feest van Sint Maarten, in de omgeving beter bekend als Sintermerte, zijn veel kinderen in de weer met hun lampionnetje. Een mooie traditie die wordt afgesloten met een warm Sint Maartensvuur.

Stichting Kinderfeesten Venlo organiseert deze traditie op 6 en 7 november in het centrum van Blerick en het centrum van Venlo. Het spel van Sint Maarten wordt kort in én voor de kerk gespeeld. Na het kort samenzijn vertrekt het gezelschap in een optocht naar het Sint Maartensvuur.  Aan de deelnemende kinderen worden een oliebol aangeboden en wordt het vuur in Blerick door wethouder mevr. Marij Pollux en in Venlo door wethouder dhr. Erwin Boom aangestoken. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze warme traditie bij te wonen.

Programma
Het spel van Sint Maarten start op zaterdag 6 november om 17.15 uur in én voor de St. Antoniuskerk. Sint Maarten steekt samen met de kinderen de lampionnetjes aan en lopen vervolgens gezamenlijk om 17.40 uur in een optocht naar Lambertusplein. Het Sint Maartensvuur wordt rond 18.15 uur ontstoken.

Bron en meer informatie Stichting kinderfeesten Venlo

Reacties