Bakkerij Broekmans (Panningen) bekroond tot hofleverancier

Foto: © Bakkerij Broekmans.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te verlenen aan Bakkerij Broekmans B.V. te Panningen in de gemeente Peel en Maas bij gelegenheid van de viering van het 150-jarig bestaan van het bedrijf. Burgemeester Delissen-van Tongerlo heeft vorige week, namens Gouverneur Remkes, de oorkonde die bij dit predicaat hoort overhandigd aan de directie van de onderneming.

In 1871 ontstond het bedrijf toen een heer Hendrik Broekmans in het huwelijk trad met een weduwe Maria Giesen. Door dit huwelijk werd Broekmans automatisch winkelier en herbergier. Later, rond 1900, is er een bakkerij bijgekomen en op de locatie aan de Steenstraat 75 te Panningen is nog steeds een bakkerswinkel gevestigd. Vier zonen van de oprichter begonnen een eigen bakkerij, in Beringe, Neerkant, Meijel en Venlo. Dochter Mina trouwde met bakker Van Enckevort uit Sevenum, grondlegger van En-Pé Bakkerijen.

Bakkerij Broekmans B.V. is van een kleine ambachtelijke bakkerij uitgegroeid tot een meer industriële bakkerij en geniet in de regio naamsbekendheid vanwege de aandacht en uitstraling van het vakmanschap, het continu op zoek zijn naar verbeteringen, de persoonlijke contacten met de klant en het assortiment.

Bakkerij Broekmans B.V. is de vijfde onderneming in de gemeente Peel en Maas die de titel ‘Hofleverancier’ mag voeren.

Reacties