Wegwerkzaamheden tussen Belfeld en Reuver

Foto: © Pixabay.

Op vrijdag 8 oktober start Rijkswaterstaat met asfaltwerkzaamheden aan de A73 tussen Venlo en Roermond. De snelweg is vanuit Venlo afslag Venlo Zuid/Viecuri richting Roermond en Duitsland afgesloten, maar vanuit Roermond richting Venlo wel open. Naar verwachting duren de werkzaamheden van vrijdag 8 oktober 21.00 uur tot en met 9 oktober 23.59 uur. 

De Rijksweg Zuid is door een verzakking tijdens het hoogwater in dat weekend ook afgesloten in één richting. De Rijksweg Zuid is afgesloten van Reuver richting Belfeld voor al het verkeer. De brandweer, de ambulance en het openbaar vervoer kunnen er wél door. Rijksweg Zuid is van Belfeld richting Reuver ook afgesloten voor al het zwaar verkeer. Deze worden omgeleid. Het is een onaanvaardbaar risico om het verkeer wat normaal gesproken via de snelweg rijdt nu allemaal via de Rijksweg Zuid om te leiden. Dit verkeer willen we omwille van de verkeersveiligheid en leefbaarheid ook niet in Belfeld en Reuver door de woonwijken en het buitengebied leiden. Daarom worden ook de andere wegen tussen Belfeld en Reuver volledig afgesloten.

Bovenstaand betekent dat alle wegen tussen Belfeld en Reuver (met uitzondering van één richting op Rijksweg Zuid voor lokaal verkeer) tussen vrijdag 8 oktober 21.00 uur en zaterdag 9 oktober 23.59 uur voor al het gemotoriseerd verkeer worden afgesloten. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt. De hulpdiensten, de buslijn en (brom)fietsers kunnen wel gebruik maken van de wegen.

Het gaat hierbij om de volgende wegen in de gemeente Venlo: A73 van Venlo naar Roermond, de Rijksweg Zuid van Reuver naar Venlo, Koelesweg en Reuverweg. In Reuver gaat het om de wegen Polderweg, Oude Molenweg, De Beuckelen, Ronkenstein, Krommehoek en Krommehoekerweg. De omleidingsroute richting Roermond is via de N273 Napoleonsbaan.

Op verschillende plekken zijn verkeersregelaars aan het werk om het verkeer terug te sturen en in goede banen te leiden.

Reacties