Weekend van de Wetenschap in de Bibliotheek Venlo

Foto: © Persfoto.

Weekend van de Wetenschap is hét gratis wetenschapsfestival waarbij overal in Nederland iedereen een kijkje achter de schermen van de wetenschap kan nemen. Op deze manier kunnen kinderen technologie en wetenschap van heel dichtbij ervaren. Samen met ouders en begeleiders komen zij in aanraking met toepassingen en beroepen van de toekomst.

Ook de Bibliotheek Venlo laat kinderen in dit weekend kennismaken met techniek. De Bibliotheek doet dit in samenwerking met Hackerspace TDvenlo, de technologieclub die in de kelder van de Stadsbibliotheek haar thuis heeft.
HackerSpace TDvenlo heeft een serie toffe activiteiten in het garen gehangen. Zo kunnen onder andere zowel de jonge als oude(re) bezoekers kennismaken met OpenCV ‘deep learning’ gezichtsherkenning en de beginselen van het programmeren, kunnen retrogames gespeeld worden, is er een korte film te bekijken over het gebruik van wachtwoorden en staat het laseren van koekjes op de grote lasercutter, werken met 3D printers en de werking van een robotarm op het programma.

Bezoekers zijn welkom in de ‘MakerSpace (kelder) en op de begane grond van de Stadsbibliotheek op zaterdag 2 en zondag 3 oktober, gratis inloop steeds tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

In het hele land kunnen kinderen en ouders/begeleiders in het Weekend van de Wetenschap terecht bij bibliotheken, sterrenwachten, techbedrijven en ziekenhuizen om te ontdekken wat de wetenschap allemaal kan. Ook is er een online liveshow vanuit NEMO. Het gehele programma van gratis activiteiten is te vinden op www.weekendvandewetenschap.nl.

Reacties